Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα για τα φάρμακα

Συνέντευξη Τύπου σχετικά με  την τροπολογία για τις τιμές φαρμάκων και τη φαρμακευτική πολιτική της χώρας παραχωρεί στις 11.30 το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

tsipras800_291013i

Συνέντευξη Τύπου σχετικά με  την τροπολογία για τις τιμές φαρμάκων και τη φαρμακευτική πολιτική της χώρας παραχωρεί στις 11.30 το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Για το θέμα θα τοποθετηθούν επίσης οι Π. Κουρουμπλής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Ξανθός Ανδρέας, επικεφαλής της ΕΕΚΕ Υγείας, Γ. Μπασκόζος, μέλος της Π.Γ. υπεύθυνος για θέματα Υγείας και Ν. Μανιός συντονιστής του Τμήματος Υγείας του κόμματος.

Αδ. Γεωργιάδης: «Να με καλέσει ο Τσίπρας να του τα εξηγώ γραμμή – γραμμή»

adonisAΜιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας επέμεινε στις κατηγορίες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη των φαρμακοβιομηχάνων, ενώ κατηγόρησε τον κ. Ξανθό, ο οποίος μίλησε στην ίδια εκπομπή, πως «παπαγαλίζει» τις ανακοινώσεις της φαρμακοβιομηχανίας».

«Αν θέλει ο Τσίπρας να με καλέσει στη συνέντευξη Τύπου να του τα εξηγώ γραμμή- γραμμή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Επιπροσθέτως, ο  Α. Γεωργιάδης υπογράμμισε την ανάγκη αύξησης της διείσδυσης των γενόσημων φαρμάκων αλλά και την ταυτόχρονη μείωση της τιμής τους προς όφελος του καταναλωτή. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η διείσδυση των γενοσήμων στην ελληνική αγορά αγγίζει μόλις το 20% των συνολικών πωλήσεων, αντιστοιχώντας στο 20% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η αναλογία αυτή, 1 προς 1, είναι σαφώς δυσμενέστερη για τον πολίτη σε σχέση με την αναλογία που επικρατεί σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως η επικρατούσα κατάσταση στην Ελλάδα οφείλεται στις μεγάλες διαφορές τιμών που υπάρχουν μεταξύ των γενοσήμων στη χώρα μας και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές και πρόσθεσε ότι η αύξηση της διείσδυσης των γενόσημων θα επιτευχθεί με την προσφορά κινήτρων σε φαρμακοποιούς και γιατρούς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By