Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συναγερμός από επίθεση Κινέζων χάκερς

 Μαζική κυβερνο – επίθεση σε ΗΠΑ και Αυστραλία – Έκλεψαν μυστικά σχέδια

hackers 01Στα σχέδια δεκάδων σημαντικών οπλικών συστημάτων των ΗΠΑ κατάφεραν να διεισδύσουν Κινέζοι χάκερς σύμφωνα με έκθεση της Επιστημονικής Ομάδας Έρευνας (Defense Science Board) που απευθύνεται προς το Πεντάγωνο. Επίσης υπέκλεψαν τα σχέδια του νέου αρχηγείου των αυστραλιανών μυστικών υπηρεσιών.

Οι χάκερς υπέκλεψαν επίσης εμπιστευτικές πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου, το οποίο στεγάζει την εθνική υπηρεσία αντικατασκοπείας της Αυστραλίας, μετέδωσε αργά χθες το βράδυ το τηλεοπτικό δίκτυο της Αυστραλίας ABC.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το υπό κατασκευή κτίριο θεωρείται ότι διαθέτει ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα άμυνας κατά των υποκλοπών στη χώρα, το οποίο αποτελεί τμήμα ενός παγκόσμιου δικτύου ηλεκτρονικής συλλογής μυστικών πληροφοριών που περιλαμβάνει τις ΗΠΑ και την Βρετανία.

Ανώτατοι αξιωματούχοι του αμυντικού τομέα και του τομέα της αμυντικής βιομηχανίας των ΗΠΑ θεωρούν ότι η ηλεκτρονική κλοπή των σχεδίων εντάσσεται σε μία ευρεία κινεζική εκστρατεία κατασκοπείας κατά αμερικανικών κυβερνητικών υπηρεσιών και εταιρειών του αμυντικού τομέα.

Σημειώνεται ότι πρόσφατη έκθεση του Πενταγώνου προειδοποιούσε ότι η Κίνα χρησιμοποιεί την κατασκοπεία για τον εκσυγχρονισμό των οπλικών της συστημάτων και ότι η ηλεκτρονική πειρατεία αποτελεί μέρος αυτής της εκστρατείας του Πεκίνου, κατηγορίες που κρίθηκαν ως ανεδαφικές από την κινέζικη πλευρά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By