Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συναντήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου με Αθανασίου για τη Δικαιοσύνη

Εγκρίνονται από το υπουργικό οι επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων

athanasiou
FOSPHOTOS

Συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης θα έχει σήμερα, πριν το υπουργικό Συμβούλιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης  Χαράλαμπος Αθανασίου, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές στην κορυφή της δικαστικής πυραμίδας.

Αρχικός στόχος του κ. Αθανασίου ήταν να κινηθεί με κριτήριο την επετηρίδα, ωστόσο τις τελευταίες ώρες φαίνεται ότι υπάρχει αρκετή συζήτηση για τους νέους επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων.

Βάσει αρχαιότητας, επικρατέστερη για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι, για πρώτη φορά, μια γυναίκα εισαγγελέας, η Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η κ. Κουτζαμάνη παρέλαβε και τα ηνία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου από τον Ιωάννη Τέντε, ωστόσο τις τελευταίες ώρες ισχυρή υποψηφιότητα μοιάζει και αυτή του αντιπροέδρου του Σώματος Γεώργιου Χρυσικού. Για την προεδρία του Αρείου Πάγου φαίνεται ότι προηγείται ο πρώτος σε σειρά αρχαιότητας αντιπρόεδρος Μιχάλης Θεοχαρίδης.

Τέλος, ο Σωτήρης Ρίζος θεωρείται επικρατέστερος για τη θέση του προέδρου του ΣτΕ. Είναι ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και διαδέχθηκε προσωρινά τον αποχωρήσαντα Κ. Μενουδάκο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By