Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Στουρνάρα-Μανιτάκη

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, με σκοπό την προετοιμασία των ελληνικών θέσεων στο θέμα της εφεδρείας που θα αποτελέσει κεντρικό θέμα διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής της τρόικας.

stournaras upourgos oikonomikon
© FOSPHOTOS

 

Το πρώτο ραντεβού Στουρνάρα- τριμερούς έχει ορισθεί για τις 3 Μαρτίου.

Μετά τη συνάντηση κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών σχολίαζαν ότι το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο είναι ανοικτό για την τρόικα και ότι δεν είναι κάτι που επιθυμεί η κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση πρόσθεταν ότι θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης η ελληνική πλευρά είναι εντος χρονοδιαγραμμάτων και εξέφραζαν την βεβαιότητα ότι ο μνημονιακός στόχος της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015 θα υπερκαλυφθεί. Η εφεδρεία 25.000 δημοσίων υπαλλήλων φέτος είναι επίσης μνημονιακή υποχρέωση και αποτελεί στοίχημα τόνιζε να αποδείξει οι ελληνική πλευρά ότι δεν χρειάζονται απολύσεις με το να βρει θέσεις μετακίνησης ανάλογες με τα προσόντα τους.

Ήδη είναι έτοιμη η αξιολόγηση των δομών 12 υπουργείων. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει Κυβερνητικό Συμβούλιο για να τα παρουσιάσουν στον Πρωθυπουργό. Τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμα και τα σχέδια στελέχωσης των Υπουργείων που αποτελούν προαπαιτούμενα για τη δόση του Μαρτίου ύψους 2,8 δις.

Στις 13 Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση 1981 δημοσίων υπαλλήλων ενώ 891 υπάλληλοι με πειθαρχικά παράπτωμα έχουν τεθεί αυτοδίκαια σε αργία ενώ επεκτείνεται πιλοτικά η αξιολόγηση σε Οργανισμούς όπως ΕΟΦ και Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

By