Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συναρμολογήστε μόνοι το κινητό σας!

H Motorola συνεργάζεται με την Phonebloks για να κατασκευάσει το πρώτο συναρμολογούμενο smartphone.

ara2blogpost

Η Motorola, παρουσίασε το νέο της εγχείρημα, υπό τον τίτλο «Project Ara», το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να συναρμολογήσουν οι ίδιοι το «έξυπνο» κινητό τους τηλέφωνο. Με ποιον τρόπο;  Οι χρήστες θα αγοράζουν τη «συσκευή-βάση» και ακολούθως θα επιλέγουν να προσθέτουν κομμάτια -όπως κάρτα μνήμης, μπαταρία, οθόνη κ.ά.- βάσει των προτιμήσεων και αναγκών τους, μέχρι να φτιάξουν το ιδανικό smartphone τους.

ara1blogpost nexusae0_device-049458bbcff603e9316248aa02eaeedd_thumb Phonebloks

Η Motorola -την οποία εξαγόρασε η Google- γνωστοποίησε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ολλανδό σχεδιαστή Ντέιβ Χάκενς, ο οποίος ήταν και ο αρχικός εμπνευστής του Phonebloks, της πρώτης ιδέας για την κατασκευή μιας «έξυπνης» συσκευής κινητής τηλεφωνίας με κριτήριο τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε χρήστη.

«Επιθυμία μας είναι να προσφέρουμε στην αγορά από πλευράς hardware ότι προσφέρει από πλευράς λογισμικού το Android», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Motorola. Θέλουμε να δώσουμε στους χρήστες τη δυνατότητα να αποφασίσουν τι θα έχει τη δυνατότητα να κάνει η έξυπνη συσκευή τους», ανακοίνωσε η Motorola, της οποίας οι ερευνητές επεξεργάζονται τον σχεδιασμό των νέων συναρμολογούμενων «έξυπνων» συσκευών εδώ και ένα χρόνο.

Η «συσκευή-βάση» ονομάζεται «ενδοσκελετός» (endoskeleton) από τη Motorola. «Από εκεί και πέρα οι επιλογές είναι αμέτρητες», τονίζει η εταιρεία αναφέροντας, ότι ο χρήστης θα μπορεί να αλλάξει πληκτρολόγιο, να προσθέσει επιπλέον μπαταρία και να «κατεβάσει» κάθε εφαρμογή που τον ενδιαφέρει.

Δείτε την ιδέα πίσω από το Phonebloks:

[video_embed][/video_embed]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By