Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Συνελήφθη ένοπλος που κρατούσε όμηρο σε ξενοδοχείο

Ο ένοπλος, ένας 30χρονος με δεσμούς με ένα συντηρητικό πολιτικό κόμμα, εισέβαλε στο πολυτελές ξενοδοχείο, πήρε όμηρο τον υπάλληλο και απείλησε πως θα τον σκοτώσει εάν δεν ικανοποιηθούν τα πολιτικά αιτήματά του, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων

man-brazil

 

Ένας ένοπλος, ο οποίος κρατούσε τη Δευτέρα επί 7 ώρες όμηρο υπάλληλο ενός ξενοδοχείου στην Μπραζίλια, πρωτεύουσα της Βραζιλίας, παραδόθηκε και συνελήφθη, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο ένοπλος, ένας 30χρονος με δεσμούς με ένα συντηρητικό πολιτικό κόμμα, εισέβαλε στο πολυτελές ξενοδοχείο, πήρε όμηρο τον υπάλληλο και απείλησε πως θα τον σκοτώσει εάν δεν ικανοποιηθούν τα πολιτικά αιτήματά του, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πάουλο Ενρίκε Αλμέιδα είπε ότι ο άνδρας τελικά συμφώνησε να παραδοθεί και μεταφέρθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Ο 49χρονος όμηρος δεν υπέστη τραυματισμούς, ωστόσο διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ, δήλωσε ο Αλμέιδα.

Το περιστατικό ξεκίνησε στις 09:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλαδας) όταν ο ένοπλος -που είχε κάνει κράτηση στο ξενοδοχείο χρησιμοποιώντας το πραγματικό του όνομα- άρπαξε τον υπάλληλο και τον ανάγκασε να φορέσει ένα γιλέκο στο οποίο υποτίθεται ότι ήταν τοποθετημένα εκρηκτικά. Η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα σχετικά με το αν όντως υπήρχαν εκρηκτικά και ανακοίνωσε μόνο ότι οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Ο ένοπλος απαίτησε, μεταξύ άλλων, τον τερματισμό της προεδρικής επανεκλογής στη Βραζιλία, έξι μόλις ημέρες πριν την διεξαγωγή του πρώτου γύρου των εκλογών, στις οποίες η νυν πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ επιδιώκει να κερδίσει μια δεύτερη θητεία. Ζήτησε επίσης την έκδοση του Ιταλού αριστερού ριζοσπάστη Σιζάρ Μπατίστι, ο οποίος ζει στη Βραζιλία παρά το γεγονός ότι έχει καταδικαστεί σε ισόβια φυλάκιση στην Ιταλία κατηγορούμενος για 4 δολοφονίες που διέπραξε τη δεκαετία του 1970. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν διέπραξε τα εγκλήματα και οι αρχές της Βραζιλίας έχουν αρνηθεί να τον εκδώσουν.

By