Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συνεχίζει να εκπέμπει η «ισπανική ΕΡΤ»

Τρομακτικές ομοιότητες του μεγάρου της Αγίας Παρασκευής με τη Βαλένθια

ERT_MAT_2

Πολλές ομοιότητες με το κλείσιμο της ΕΡΤ έχει το κλείσιμο της τοπικής τηλεόρασης της Βαλένθια, καθώς η τοπική κυβέρνηση δημοσίευσε στο αντίστοιχο ΦΕΚ το νόμο για την κατάργηση του εκεί ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ως συνέχεια της απόφασης που είχε ανακοινώσει στις αρχές του μήνα.

Μάλιστα, μετά από το «μαύρο» που έριξε η τοπική κυβέρνηση, στις εγκαταστάσεις του ραδιοτηλεοπτικού φορέα έκαναν την εμφάνιση τους και αστυνομικές δυνάμεις, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι της τηλεόρασης συνέχισαν την κάλυψη των γεγονότων και εξακολουθούν να εκπέμπουν μέχρι και τώρα.

Οι λόγοι που η κυβέρνηση της Βαλένθια πήρα την απόφαση για να βάλει λουκέτο στο φορέα ήταν οικονομικοί, καθώς όπως είχε δηλώσει εκπρόσωπος της δεν μπορούσε να βρει τους πόρους για τη μισθοδοσία του προσωπικού. Ως εκ τούτου, απολύει 1.000 από τους συνολικά 1.700 εργαζομένους του ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το δείκτη ανεργίας στην Ισπανία, που κατέχει τη δεύτερη θέση στη σχετική «μαύρη» λίστα των χωρών της Ευρωζώνης, με την πρωτιά να είναι «καπαρωμένη» από την Ελλάδα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By