Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζει το «σίριαλ» η Fed

Αναμονής συνέχεια για τις επερχόμενες αλλαγές στη νομισματική πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ

new_trading_hours_impacted_market_volatility_1_635126110553576000

Περί tapering ο λόγος σε μια ακόμα συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, με τα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν για τη συνάντηση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής που έγινε στις 29 – 30 Οκτωβρίου να αναφέρουν ότι ο περιορισμός του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ από τη Fed (το διαβόητο tapering), θα ξεκινήσει «τους επόμενους μήνες». Η συγκεκριμένη είδηση έφερε νευρικότητα στους επενδυτές, που προβληματίζονται από τη μη ξεκάθαρη στάση που κρατά η τράπεζα, γεγονός που οδηγεί σε αρνητικά ημέρας τους αμερικανικούς χρηματιστηριακούς δείκτες στη Wall Street.

Σημειώνεται ότι το υπάρχον πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ανέρχεται στα 85 δισ. δολάρια μηνιαίως και είναι σε εφαρμογή από το 2008, ως μέσο στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της Fed Μπεν Μπερνάνκι (η θητεία του οποίου αναμένεται να τελειώσει στις αρχές του 2014) είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι όσο η πορεία της αμερικανικής οικονομίας δείχνει σημάδια σταθερής ανάκαμψης, τόσο πιο κοντά θα είναι το tapering.

Οι περισσότεροι αναλυτές έχουν προβλέψει ότι τα πρώτα σημάδια περιορισμού του προγράμματος θα ξεκινήσουν το Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2014.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By