Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζεται η απεργία στα ΜΜΕ

Οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης συμπαρίστανται στους εργαζομένους της δημόσιας τηλεόρασης.

ertexo2Την συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων της δημόσιας τηλεόρασης δείχνουν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης.

Η απεργία αφορά όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς υπαλλήλους στα ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά και έντυπα μέσα (εφημερίδες και περιοδικά), τους τυπογράφους και τους εργαζόμενους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία και τα Γραφεία Τύπου.

Όπως ανακοίνωσαν οι Ενώσεις Συντακτών και Προσωπικού «μετά την ανακοίνωση της τρικομματικής κυβέρνησης για το “λουκέτο” της ΕΡΤ, που προκάλεσε ευρύτερο λαϊκό ξεσηκωμό στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, οι ομοσπονδίες και το διασωματειακό των εργαζομένων στα ΜΜΕ αποφάσισαν ομόφωνα, σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου, τη συνέχιση των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών σε όλα τα Μέσα, έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά».

«Η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στους εργαζομένους, στα δικαιώματά τους, στις ελευθερίες τους. Για τα φαινόμενα διαφθοράς στη δημόσια τηλεόραση καθώς επίσης και σε κάθε δημόσιο οργανισμό, ευθύνονται τα κόμματα που ανέλαβαν την εξουσία από τη μεταπολίτευση του 1974 έως σήμερα. Ας τους αποδοθούν οι ευθύνες κι ας τιμωρηθούν γι’ αυτό» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

«Δεν είμαστε μόνοι. Είμαστε μαζί με τις ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τους κοινωνικούς και πνευματικούς φορείς όλης της χώρας. Είναι μαζί μας διεθνείς φορείς, που διαδηλώνουν υπέρ του αγώνα μας για την ελευθερία του Τύπου και την κατάργηση των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών. Η ελευθερία του Τύπου και η δημοκρατία δε φιμώνονται» τονίζεται στην ανακοίνωση που καλεί τους πολίτες να πυκνώσουν τις συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Παράλληλα, οι δημοσιογραφικές ενώσεις καταγγέλλουν το υπουργείο Οικονομικών, την Digea και το ΕΣΡ που επιχειρούν να σταματήσουν την αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων στην ΕΡΤ, την προσπάθεια της εργοδοσίας και διευθυντικών στελεχών των εφημερίδων να εκδώσουν απεργοσπαστικά φύλλα Σαββάτου και Κυριακής, καθώς και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου για την παράδοση της ενημέρωσης σε «προθύμους» δημοσίους υπαλλήλους τη στιγμή που οι δημοσιογράφοι της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης-Επικοινωνίας  απεργούσαν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By