Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται η διαρροή ραδιενέργειας στη Φουκουσίμα

Περίπου 22 λίτρα ραδιενεργό νερό διέρρευσαν στο έδαφος.

FukushimaΚατά την απάντληση μολυσμένου νερού από ελαττωματική υπόγεια δεξαμενή, περίπου 22 λίτρα ραδιενεργού ύδατος διέρρευσαν στο έδαφος της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία ανακοίνωσε η εταιρεία Tokyo Electric Power (Tepco) που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό, ο οποίος έχει πληγεί από το σεισμό και του τσουνάμι.

Η Tepco προσπαθεί να περισυλλέξει το ραδιενεργό νερό. Έχει αναγνωρίσει τη σοβαρότητα των διαρροών μολυσμένου ύδατος που διαπιστώθηκαν το τελευταίο διάστημα και έχει υποσχεθεί να αδειάσει τις ελαττωματικές δεξαμενές το ταχύτερο δυνατόν.

Διαρροή παρουσιάστηκε σε σύνδεση, κατά την επιχείρηση μεταφοράς του νερού από μη στεγανή σε στεγανή δεξαμενή, παρουσιάσθηκε η διαρροή σε σύνδεση.

Η αντλία σταμάτησε να λειτουργεί, ωστόσο πάνω από 20 λίτρα μολυσμένου ύδατος απορροφήθηκαν από το έδαφος, σε  επιφάνεια 2 επί 3 μέτρων.

Προς το παρόν έχουν διαπιστωθεί τρεις διαρροές σε ισάριθμες υπόγειες δεξαμενές, από τις επτά συνολικά.  Το ραδιενεργό νερό προέρχεται από την ψύξη των κατεστραμμένων αντιδραστήρων.

 

 

 

By