Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στο ΠΑΣΟΚ

 Διαχωρισμό κόμματος-κράτους ζητά η «Αριστερή Πρωτοβουλία»

fosphotos.com | Panayotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayotis Tzamaros

Οι κόντρες και η γκρίνια για τις αποφάσεις της ηγεσίας του κόμματος συνεχίζονται στο ΠΑΣΟΚ, λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου και πριν από την εκλογή του νέου γραμματέα του κόμματος.

Με ανακοίνωσή της η «Αριστερή Πρωτοβουλία» μιλά για «παραχάραξη των αποφάσεων του συνεδρίου και εξευτελισμό της εκλογικής διαδικασίας». Σημειώνει πως στο συνέδριο θεσπίστηκε το ασυμβίβαστο και αποκλείστηκαν όσοι κατέχουν έμμισθες κρατικές θέσεις από μέλη της Κ.Π.Ε., αλλά «περιέργως οι παραχαράκτες και εκλογομάγειροι της Ιπποκράτους,  σε αγαστή συνεργασία με τη διορισμένη Ε.Κ.Α.Π., προχώρησαν σε μια αυθαίρετη και προκλητική παρερμηνεία της απόφασης».

Όπως εξηγούν τα στελέχη της Αριστερής Πρωτοβουλίας, το ασυμβίβαστο μεταξύ κρατικής θέσης και μέλους της Κ.Π.Ε., έγινε ποσόστωση 25%, όπως δηλαδή ήταν η πρόταση Πρωτόπαπα η οποία απορρίφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τους συνέδρους.

«Περίεργο θα ήταν να συμβαίνουν αυτά σε άλλα κόμματα, όχι όμως στο ΠΑΣΟΚ το εθισμένο στον  κυβερνητισμό, την κομματική συναλλαγή και σε ανθρώπους που σχεδιάζουν στο παρασκήνιο τον πλήρη εξευτελισμό του» τονίζουν και συμπληρώνουν πως «ο κατήφορος δεν έχει τέλος! Δεν υπάρχει καμία πολιτική και ηθική αναστολή πλέον».

Καταλήγοντας, ζητούν να ισχύσει η απόφαση του συνεδρίου προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοκρατική νομιμότητα και τον διαχωρισμό κόμματος-κράτους.

 

 

By