Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ για τις δηλώσεις Γλέζου

«Σε κανένα από τα προγραμματικά κείμενα και τις επεξεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει η θέση για αναγκαστικό “εσωτερικό δανεισμό”» επισημαίνει η Κουμουνδούρου  

glezos

Συνεχίζεται και σήμερα η αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου για εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό.

Ο κ. Κεδίκογλου επικαλείται παλιότερες δηλώσεις του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην ιστοσελίδα newsit.gr. Συγκεκριμένα, ο κ. Κεδίκογλου αναφέρει:

«Με παρέμβαση που αποκαλύπτει το NEWSIT, ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, προσδιόρισε ότι o «εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός», που θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά τους, αφορά εισοδήματα από 30.000 Ευρώ ετησίως. Σε αυτό το ποσό εκτίμησε ο κ. Γλέζος την έννοια του «πλούσιου» νοικοκυριού!

Η θέση αυτή αποτελεί προφανώς κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί εδώ και μέρες δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αποδοκιμασία από τον (κατά τα άλλα λαλίστατο) κ. Τσίπρα.Η ένοχη σιωπή του κ. Τσίπρα, επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει συνειδητά την αποσταθεροποίηση της Ελληνικής οικονομίας…»

Να σταματήσει να διαστρεβλώνει τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου καλεί η Κουμουνδούρου τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τονίζοντας ότι σε κανένα από τα προγραμματικά κείμενα και τις επεξεργασίες του δεν υπάρχει η θέση για αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό.

Αντίθετα, όπως αναφέρει, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, που θα φορολογεί τον μεγάλο πλούτο και το κεφάλαιο».

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως είναι εξοργιστικό «αυτοί που έχουν φτωχοποιήσει τον ελληνικό λαό, έχουν φορτώσει τα νοικοκυριά με δυσβάσταχτα χρέη και αφήνουν στο απυρόβλητο τις οff shore και τους μεγαλοεπιχειρηματίες να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτά που οι ίδιοι κάνουν».

Επίσης, o ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Σίμο Κεδίκογλου πως για δεύτερη εβδομάδα δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κύρτσου για «τον «διαπλεκόμενο» κ. Σαμαρά και για το «ψεύτικο πλεόνασμα»».

Kedikoglou

Την περασμένη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στη Ν.Δ. ένοχη σιωπή αναφορικά με το βιβλίο «Ανακτήστε αλλά τολμήστε» που εξέδωσε το 2013 ο κ. Κύρτσος και το οποίο -όπως κατήγγειλε- είναι αποκαλυπτικό για την αθέτηση όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων του κ. Σαμαρά.

« Να μας απαντήσει, επιτέλους, ο κ. Τσίπρας: Αποδοκιμάζει ναι ή όχι τις απαράδεκτες αυτές προτάσεις για την ελληνική οικονομία; Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές.» ήταν η αντίδραση του Σίμου Κεδίκογλου.

By