Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στην Άνδρο, με τη συνδρομή εναερίων μέσων δίνεται αγώνας για να μην επεκταθεί η φωτιά στην Ηλεία.

fosphotos.com
fosphotos.com

Οι ολονύκτιες προσπάθειες των πυροσβεστών στην Άνδρο σε συνδυασμό με την εξασθένηση των ισχυρών ανέμων είχαν ως αποτέλεσμα σήμερα Δευτέρα η εικόνα στο νησί του Αιγαίου να είναι πιο αισιόδοξη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν συνολικά 11 οχήματα με 32 πυροσβέστες και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα καθώς οι δυνάμεις του νησιού ενισχύθηκαν από την Αθήνα και τη Σύρο, ενώ από νωρίς το πρωί ξεκίνησε ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, με δύο κύρια μέτωπα προς Μένητες και Μελίτα και βασικό μέλημα είναι να μην επεκταθεί ξανά η πυρκαγιά.

Για «ηλίθιες» φωτιές που ξεκίνησαν από κτηνοτρόφους που προσπάθησαν να «καθαρίσουν» χορτολιβαδικές εκτάσεις προκειμένου να δημιουργήσουν νέα βοσκοτόπια για τα κοπάδια τους έκανε λόγο ο δήμαρχος Άνδρου, Γιάννης Γλυνός στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ενώ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, o Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, Αρχιπύραρχος Νικόλαος Αλεξανδρής, δήλωσε αισιόδοξος ότι μέσα στην ημέρα θα τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Στην Ηλεία δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο συνδράμουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κλινδιά του δήμου Πύργου. Η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτη έως αργά το βράδυ και οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 1000 με 1200 στρέμματα στάχτη δάσους και καλλιεργειών. Στην επιχείρηση συμμετέχουν 26 οχήματα με 55 πυροσβέστες και 52 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και τρεις υδροφόρες, ενώ ελπίδες δημιουργούν οι προβλέψεις για εξασθένηση των ανέμων και κύριος στόχος είναι να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές και να μην επεκταθεί η φωτιά στο δρυοδάσος της Φολόης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By