Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται η μάχη στα πλέι οφ με το βλέμμα στην Ευρώπη

Οι πράσινοι φιλοξενούν (σέντρα στις 6.15) τον Αστέρα Τρίπολης και είναι το μεγάλο φαβορί πλέον καθώς, μετά την αφαίρεση βαθμών από τον ΠΑΟΚ βρίσκονται στην πρώτη θέση με 7 πόντους

pao-asteras

Το μίνι ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια συνεχίζεται την Κυριακή και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί στο Περιστέρι κατ’ αρχάς, εκεί όπου ο Ατρόμητος έχει την τελευταία του, πιθανότατα, ευκαιρία να διεκδικήσει την πρωτιά.

Αντίπαλός του (στις 8.30) είναι ο ΠΑΟΚ που θέλει κι αυτός τη νίκη προκειμένου να κοντραριστεί με τον Παναθηναϊκό στην διεκδίκηση της κορυφής που στέλνει σε προκριματικό για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι πράσινοι φιλοξενούν (σέντρα στις 6.15) τον Αστέρα Τρίπολης και είναι το μεγάλο φαβορί πλέον καθώς, μετά την αφαίρεση βαθμών από τον ΠΑΟΚ βρίσκονται στην πρώτη θέση με 7 πόντους. Να θυμηθούμε όμως τι έχει συμβεί μέχρι τώρα εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Την πρώτη αγωνιστική ΠΑΟΚ και Αστέρας ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 στην Τούμπα, αλλά το… πάρτι στήθηκε στο Περιστέρι, εκεί όπου Ατρόμητος και Παναθηναϊκός μοιράστηκαν τους βαθμούς (1-1). Με τη λήξη λοιπόν του ματς, εφόρμησαν πιτσιρίκια στον αγωνιστικό χώρο να ζητήσουν φανέλες από παίκτες- κυρίως του Παναθηναϊκού.

Δείχνοντας απίστευτο ζήλο κάποιος σεκιουριτάς γράπωσε ένα μικρό με… διπλή προσπάθεια. Τι το” θέλε! Οι φίλαθλοι άναψαν- έκανε και ζέστη- κάποια μπουκάλια άρχισαν να τον σημαδεύουν μέχρι που έγινε το «ντου». Ο σεκιουριτάς κλειδώθηκε σε ένα χώρο να γλυτώσει από τους μαινόμενους οπαδούς, τα πράγματα έδειχναν πολύ σοβαρά- και δεν αστειεύομαι στο παραμικρό- για να επέμβουν τα ΜΑΤ. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στη θέα των δυνάμεων καταστολής αντιδρούν και στο στόχαστρο μπαίνουν και οι αστυνομικοί. Γίνονται και κάποιες συλλήψεις μέχρι που η… παράσταση τελειώνει- με την αποχώρηση, βέβαια, των ΜΑΤ.

Τη δεύτερη αγωνιστική ο Αστέρας δημιουργεί την έκπληξη επικρατώντας του Ατρομήτου με 1-0, ενώ ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ που ισοφαρίζει προς το τέλος με προσπάθεια του Σαλπιγγίδη. Ο παίκτης νωρίτερα είχε αποθεωθεί από τους φιλάθλους του τριφυλλιού –όχι μόνο για το ήθος του ή, τη συμπεριφορά του το διάστημα που φορούσε τα πράσινα, αλλά και για να πικαριστούν οι θεσσαλονικείς οπαδοί που δεν θέλουν τον ποδοσφαιριστή στην ομάδα τους…

Όσο για, ό,τι προηγήθηκε του ματς με τις μολότοφ και την ανταλλαγή φωτοβολίδων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων είναι γνωστά- κι έχουν κάνει και το γύρο του κόσμου.

Την τρίτη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ επικρατεί με εμφατικό τρόπο του Ατρομήτου με 3-0 στην Τούμπα, για να ακολουθήσει η αφαίρεση (3) βαθμών από την ΕΠΟ (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) εξ αιτίας των όσων απαράδεκτων συνέβησαν στον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, και ο δικέφαλος να χάσει πολύτιμο έδαφος. Συνάμα ο Παναθηναϊκός έπιασε κορυφή παίρνοντας τη νίκη με 3-1 στην Τρίπολη και με νίκη, αύριο, αρχίζει να… κουνάει το σεντόνι (της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ).

Βαγγέλης Μελέκογλου

By