Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση της μικρής Μαρίας

Ενώπιον του ανακριτή οι δύο Ρομά- Διεθνής κινητοποίηση- Βούλγαρος φέρεται να εμφανίστηκε ως ο πατέρας του παιδιού

mariaroma

Τελευταία ενημέρωση: 11:47

Στη  δημοσιοποίηση των φωτογραφιών,  σήμερα , των δύο αθίγγανων που παρουσιάζονταν ως γονείς της 5χρονης Μαρίας, έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της η Αστυνομία της Λάρισας, στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών που καταβάλλονται για τον εντοπισμό των φυσικών της γονέων. Η δημοσιοποίηση γίνεται κατόπιν εντολής εισαγγελέα.

Το ζευγάρι που κρατούσε τη μικρή Μαρία στον καταυλισμό πρόκειται σήμερα να απολογηθεί στον ανακριτή. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ” εξακολούθηση.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες  σε κάθε κατεύθυνση, σε συνεργασία  με διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανήλικων παιδιών, την Ιντερπόλ, αλλά και με τις υγειονομικές Αρχές. Ήδη ξεκίνησαν εκτεταμένoι έλεγχοι  σε νοσηλευτικά ιδρύματα και υπηρεσίες για εμπόριο παιδιών, ενώ στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να γίνουν και ειδικές εξετάσεις DNA. Επίσης από το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιούνται εκετεταμένες έρευνες στο Ζεφύρι και στις Αχαρνές.

Ένας Βούλγαρος, ο οποίος επισκέφθηκε τον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα μόλις πριν πέντε ημέρες, φέρεται να είναι ο πατέρας της τετράχρονης Μαρίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής του καταυλισμού.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, ο επικεφαλής του καταυλισμού των Ρομά στα Φάρσαλα Μπάμπης Δημητρίου αποκάλυψε ότι ο πατέρας του κοριτσιού πήγε εκεί αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης όμως παρά τις προτροπές όλων να πει στην αστυνομία ότι το παιδί είναι δικό του εξαφανίστηκε.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος, τα μέλη του οποίου φέρνουν στην Ελλάδα έγκυες γυναίκες από τη Βουλγαρία για να γεννήσουν  και στη συνέχεια τους παίρνουν τα παιδιά για να τα πουλήσουν. Έρευνες θα γίνουν και σε μητρώα νοσοκομείων της Αττικής και της επαρχίας. Η Ιντερπόλ έχει ανοίξει επίσης τους φακέλους οκτώ υποθέσεων εξαφανίσεων μικρών κοριτσιών.

Ερευνώνται και περιστατικά που είχαν καταγγελθεί παλιότερα, στην Αθήνα, για μωρά αλλοδαπών γυναικών, που γεννήθηκαν δήθεν νεκρά και όταν ανοίχτηκαν τα φέρετρα, βρέθηκαν άδεια.

Το τεστ DNA, που ζήτησε εν τω μεταξύ ζευγάρι Ελληνοουκρανών από τη Θεσσαλονίκη,  διέψευσε τις ελπίδες τους, καθώς διαπιστώθηκε ότι η Μαρία δεν είναι κόρη τους . Το νεαρό ζευγάρι είχε αποκτήσει το 2009 ένα μωρό και ενώ οι ιατροί τους είχαν πει ότι γεννήθηκε νεκρό, δεν είδαν όμως ποτέ το πτώμα του βρέφους και όπως καταγγέλλουν όταν άνοιξαν το φέρετρο διαπίστωσαν ότι ήταν άδειο.

Αμείωτο εξακολουθεί να παραμένει το διεθνές ενδιαφέρον για την υπόθεση, ενώ αναμένονται στη Λάρισα και συνεργεία ξένων μέσων ενημέρωσης. Οι κλήσεις τόσο προς την Αστυνομία της Λάρισας όσο και προς το «Χαμόγελο του Παιδιού» όπου φιλοξενείται η μικρή, συνεχίζονται ακατάπαυστα από ενδιαφερόμενους για την ταυτότητα του παιδιού, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό.

Ο ανθρωπολόγος Ν. Πουλιανός, εκτίμησε άλλωστε μιλώντας στον Alpha ότι με βάση τα χαρακτηριστικά του προσώπου είναι πιθανόν το ξανθό κοριτσάκι να κατάγεται από σκανδιναβικές χώρες ή τις κάτω χώρες. Η Daily Mail μάλιστα γράφει ότι η μικρή Μαρία ενδεχομένως να είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα σε δημοσίευμα της, για το 4χρονο κορίτσι έχουν γίνει περισσότερες από 8.000 κλήσεις, εκ των οποίων οι οκτώ θεωρούνται πολύ σημαντικές και από αυτές οι τέσσερις είναι από τις ΗΠΑ.

Η υπόθεση της μικρής Μαρίας έγινε αφορμή για να προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών σε νομοθετική ρύθμιση, που ορίζει ότι για όσα παιδιά γεννιούνται εκτός μαιευτηρίου θα απαιτείται η χρήση αδιαμφισβήτητων μέσων της τεχνολογίας, της ιατρικής και του Δικαίου, με στόχο να μπει φρένο στις παράνομες υιοθεσίες και σε κυκλώματα εμπορίας βρεφών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By