Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κρησφύγετου των ληστών του Διστόμου

Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στο τρίγωνο Ξυλοκάστρου, Ναυπλίου, Κορίνθου

katadiwxi astunomias_10

Κορυφώνονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό του κρησφύγετου των δραστών της χθεσινής ληστείας στο Δίστομο σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, έχοντας για δύο ώρες όμηρο τον 35χρονο ταμία.

Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στο τρίγωνο Ξυλοκάστρου, Ναυπλίου, Κορίνθου, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το δρομολόγιο των δραστών από τα Λουτρά Ξυλοκάστρου και όλες τις πιθανές διαδρομές που ακολούθησαν προκειμένου να φθάσουν στο οίκημα που βρήκαν καταφύγιο αλλά και έκρυψαν τα δύο αυτοκίνητα, ένα λευκό και ένα κόκκινο, που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους. Μάλιστα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, το δεκάμετρο φουσκωτό που είχε δέσει στο λιμάνι της Αγίας Σωτήρας στα Αντίκυρα και χρησιμοποιήθηκε από την ομάδα των ληστών για να διασχίσουν τον Κορινθιακό και να περάσουν στην παραλία του Ξυλοκάστρου, είχε κλαπεί πριν από δύο χρόνια από την περιοχή της Καλαμάτας. Το συγκεκριμένο σκάφος που οι ληστές δεν κατάφεραν να κάψουν, έχει μπει στο μικροσκόπιο και αυτό που αναζητούν οι αστυνομικοί είναι ίχνη DNA και αποτυπώματα.

Παράλληλα, εξετάζονται προσεκτικά τα καρέ του υποκαταστήματος της Εθνικής τράπεζας, ενώ οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατάθεση του 35χρονου ταμία που κρατήθηκε όμηρος από την ομάδα των τριών.

Μέχρι στιγμής η Αντιτρομοκρατική φαίνεται να «ταυτίζει» πολλά στοιχεία της ένοπλης ληστείας με παλαιότερες ληστρικές επιθέσεις του Νίκου Μαζιώτη, όπως στην περίπτωση της ληστείας στις Σπέτσες το 2012 όπου οι δράστες είχαν διαφύγει με ταχύπλοο, χρησιμοποιώντας ως «ασπίδα» δύο γυναίκες, αλλά και στο Συκούριο που συμμετείχε και πάλι ο Μαζιώτης.

By