Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συνεχείς διαβουλεύσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για την οριστικοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος

«Ναι στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ»

syriza

Με επίκεντρο τον ΕΝΦΙΑ που αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» στο αντιπολιτευτικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ, συνεδρίασε χθες η Επιτροπή Προγράμματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπό την προεδρία του κ. Αλέξη Τσίπρα. Με μία φωνή όλα τα στελέχη του κόμματος τάχθηκαν υπέρ της κατάργησης του και της άμεσης διόρθωσης των στρεβλώσεων που έχουν προκαλέσει πολλαπλά εγκεφαλικά στους φορολογούμενους.

Παράλληλα συζητήθηκαν και οι βασικές κατευθύνσεις του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει και της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ όπου θα παρουσιάσει το πλήρες πρόγραμμα του κόμματος, ωστόσο δεν ορισατικοποιήθηκαν οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης συμφωνήθηκε η υιοθέτηση ενός δικαιότερου μοντέλου φορολόγησης με στόχο τις μεγάλες ιδιοκτησίες και τα υψηλά εισοδήματα, χωρίς να επιβαρύνονται περαιτέρω οι μικρομεσαίοι εισοδηματίες και όσοι είναι οικονομικά αδύναμοι.

Η συζήτηση πάντως παραμένει ανοιχτή και από την προσεχή εβδομάδα ξεκινά ένας γύρος συσκέψεων με ομάδες εργασίας που θα αναλάβουν να επεξεργαστούν και να συγκεκριμενοποιήσουν το προγραμματικό υλικό. Όπως έλεγαν παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ «υπήρξε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για τον βασικό κορμό» και καταγράφηκαν «συγκλίνουσες απόψεις», ενώ διευκρίνιζαν ότι οι επεξεργασίες αυτές δεν έχουν ορίζοντα την ΔΕΘ αλλά την διαμόρφωση των προγραμματικών κατευθύνσεων επί των οποίων προσβλέπει να κινηθεί σε επίπεδο διακυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ.

By