Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συνολικά 562 επίορκοι απολύθηκαν μέσα σε 8 μήνες

Δημοτικός υπάλληλος έκανε «κοπάνα» για 703 ημέρες

mitsotakis

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το πρώτο 8μηνο του 2014 απολύθηκαν συνολικά 562 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, με τελεσίδικες αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων.

Στις κατηγορίες των επίορκων υπαλλήλων που απομακρύνθηκαν με αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων περιλαμβάνονται εργαζόμενοι οι οποίοι πραγματοποίησαν σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα, διέπραξαν σοβαρά ποινικά αδικήματα και καταδικάστηκαν τελεσίδικα και αμετάκλητα, καθώς επίσης και περιπτώσεις υπαλλήλων που απουσίασαν αδικαιολόγητα από την εργασία τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα (υπάρχει περίπτωση υπαλλήλου που απουσίαζε επί τρία χρόνια από το πόστο του).

Παράλληλα, απολύθηκαν δημόσιοι υπάλληλοι που χρηματίζονταν ή πλαστογράφησαν και παραποίησαν τίτλους σπουδών για την πρόσληψή τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», από τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που προκύπτουν από τον έλεγχο των πιστοποιητικών αποδεικνύεται ότι ο κύριος όγκος πλαστογραφήσεων και αλλοιώσεων αφορά τίτλους σπουδών δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα στοιχεία των πειθαρχικών συμβουλίων για το πρώτο 8μηνο του 2014 δήλωσε ότι «το πάρτι τελείωσε και η ώρα του λογαριασμού έφτασε», υπογραμμίζοντας ότι «το πρόβλημα των πλαστών δικαιολογητικών και των παράνομων προσλήψεων είναι υπαρκτό».

Εφοριακός εξέδιδε χρηματικά εντάλματα για δήθεν πληρωμή δήμων και έβαλε στον προσωπικό του λογαριασμό 150.000 ευρώ, δημιουργώντας αντίστοιχο ισόποσο έλλειμμα στη διαχείριση του ταμείου.

Παρενόχληση μαθήτριας
Εκπαιδευτικός ο οποίος στον χώρο του σχολείου παρενόχλησε σεξουαλικά μαθήτρια με απρεπείς χειρονομίες στα γεννητικά της όργανα.
Υπεξαίρεση από δήμο
Υπάλληλος δήμου που υπεξαίρεσε το συνολικό ποσό των 126.608,27 ευρώ και πλαστογράφησε διπλότυπα είσπραξης που αφορούν πολιτογραφήσεις αλλοδαπών.
Με e-banking 578.000 ευρώ
Δημοτικός υπάλληλος που μετέφερε μέσω συστήματος e-Banking από το ταμείο του Δήμου στον προσωπικό του λογαριασμό το ποσό των 578.035,18 ευρώ.
Απών πάνω από 3 χρόνια
Υπάλληλος υπουργείου που απουσίαζε αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά του 944 εργάσιμες ημέρες (δηλαδή περισσότερα από τρία χρόνια) την πενταετία από το 2006 έως και το 2011.
«Κοπάνα» για 703 ημέρες
Δημοτικός υπάλληλος που απουσίαζε αδικαιολογήτως από τα καθήκοντά του 703 ημερολογιακές ημέρες (δύο χρόνια και 3 μήνες) κατά την τριετία 2011 έως 2013.
Στον λογαριασμό οι εγγυητικές
Υπάλληλος Ασφαλιστικού Ταμείου εισέπραξε από ασφαλισμένους ποσά ύψους 156.000 ευρώ για έκδοση εγγυητικών επιστολών τα οποία κατέθετε στον προσωπικό του λογαριασμό.
Ταμειακό έλλειμμα
Δημοτικός υπάλληλος δημιούργησε ταμειακό έλλειμμα ύψους 374.671,94 ευρώ και επιχείρησε να αλλοιώσει και να αποκρύψει τα σχετικά χρηματικά εντάλματα πληρωμών.
Πλαστογράφησε υπογραφές
Δημοτικός υπάλληλος ο οποίος πλαστογράφησε υπογραφές και υπεξαίρεσε χρήματα συνολικού ύψους 327.000 ευρώ.
Ελειπαν για χρόνια
Δύο δημοτικοί υπάλληλοι απουσίαζαν από την εργασία τους, ο ένας 1.005 ημέρες (3 χρόνια και 3 μήνες) κατά την τετραετίας 2010-2013, ενώ ο άλλος 504 μέρες (1 χρόνο και 7 μήνες) διετία 2012-2013. Ο δεύτερος μάλιστα δεν εκδήλωσε κανένα ενδιαφέρον να επιστρέψει ή να ενημερώσει την υπηρεσία του ούτε παρουσιάστηκε την ημέρα συζήτησης της υπόθεσης.
Στον λογαριασμό οι εγγυητικές
ΔημοτικόΣ υπάλληλος που απουσίαζε σχεδόν δύο χρόνια από την εργασία του (558 ημερολογιακές μέρες) κατά την περίοδο 2012-2013 και αποκαλύφθηκε ότι είχε μετακομίσει στο εξωτερικό διατηρώντας παράλληλα τη θέση στο ελληνικό Δημόσιο.

By