Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συρία: Δέκα άμαχοι σκοτώθηκαν σε επιδρομή στο Χαλέπι

Στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο συριακός στρατός εναντίον των ανταρτών

syria

Τουλάχιστον 10 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένης μιας ολόκληρης οικογένειας, σκοτώθηκαν σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο συριακός στρατός εναντίον συνοικίας που ελέγχουν οι αντάρτες στο Χαλέπι.

Από το τέλος του 2013, η πολεμική αεροπορία του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ρίχνει καθημερινά βαρέλια με εκρηκτικά κατά των τομέων των ανταρτών στα ανατολικά της πρώην οικονομικής πρωτεύουσας της Συρίας, παρά το ότι ο ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα τον Φεβρουάριο με το οποίο καταδίκαζε αυτήν την πρακτική.

«Δέκα πολίτες, μεταξύ των οποίων ένας άνδρας, η γυναίκα του και τα 2 τους παιδιά όπως και 3 άλλα παιδιά και μία γυναίκα σκοτώθηκαν όταν 5 βαρέλια με εκρηκτικά έπληξαν τη συνοικία Μπαμπ αλ Νάιραμπ» ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Το Μπαμπ αλ Νάιραμπ βρίσκεται στην παλιά πόλη του Χαλεπίου που έχει χωριστεί στα δύο από τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες από το καλοκαίρι του 2012.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου έγινε μάρτυρας φρικιαστικών εικόνων καταστροφής, με τεράστιες τρύπες να δεσπόζουν στις προσόψεις των κτιρίων, διαμερίσματα και σκάλες να έχουν καλυφθεί από συντρίμμια και σκόνη να έχει καλύψει ρούχα αλλά και Κοράνια.

Εθελοντές έχουν επιδοθεί στην αναζήτηση τυχόν επιζώντων κάτω από τα ερείπια χρησιμοποιώντας φτυάρια ή σκοινιά ρυμούλκησης.

Ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είδε ακόμα τα μέλη των σωστικών συνεργείων να απομακρύνουν από τα χαλάσματα τα πτώματα ενός εφήβου και ενός άνδρα.

«Προσπαθούμε να βρούμε επιζώντες καθώς ακούμε φωνές από παντού όμως δεν καταφέρνουμε να εντοπίσουμε από πού ακριβώς έρχονται δεδομένων των καταστροφών» επιβεβαίωσε ένα μέλος των σωστικών συνεργείων.

Κοντά στα κατεστραμμένα κτίρια βρίσκονταν άνθρωποι σε κατάσταση σοκ κοιτώντας τις ζημιές, με την οδύνη να αποτυπώνεται στο πρόσωπό τους.

«Εάν εκείνος νιώθει δυνατός με τα βαρέλια του, εμείς αντλούμε τη δύναμή μας από τον πανίσχυρο Θεό», φώναζε μία γυναίκα ντυμένη στα μαύρα, βρίζοντας τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

By