Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συρία: Διαψεύδονται δηλώσεις που αποδόθηκαν στον Άσαντ

«Αυτό που το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ δημοσιοποίησε ως επισημάνσεις του προέδρου είναι εσφαλμένο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η προεδρία

al-asad1

Η συριακή προεδρία διέψευσε σήμερα Κυριακή δηλώσεις που αποδόθηκαν στον πρόεδρο Μπασάρ αλ- Άσαντ από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ σύμφωνα με τις οποίες δεν έχει καμιά πρόθεση να εγκαταλείψει την εξουσία.

«Αυτό που το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ δημοσιοποίησε ως επισημάνσεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ είναι εσφαλμένο«, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία Τύπου της προεδρίας.

Το Ιντερφάξ μετέδωσε σήμερα Κυριακή ότι ο Άσαντ δήλωσε πως, «αν θέλαμε να παραδοθούμε, θα το είχαμε κάνει από την αρχή» και πως «μόνον ο συριακός λαός μπορεί να αποφασίσει ποιος πρέπει να συμμετάσχει στις εκλογές«.

Το συριακό καθεστώς και η αντιπολίτευση θα μεταβούν την Τετάρτη στην αποκαλούμενη «ειρηνευτική διάσκεψη Γενεύη ΙΙ«, η οποία έχει στόχο την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία, η οποία από το Μάρτιο του 2011 έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 130.000 ανθρώπους.

Η Δαμασκός έχει επαναλάβει πολλές φορές πως δεν σκοπεύει να παραδώσει την εξουσία σε οποιονδήποτε στη διάρκεια της διάσκεψης αυτής και πως έγκειται στον Άσαντ να διευθύνει τη μετάβαση.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By