Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συρία: Νέο λουτρό αίματος από αεροπορικές επιδρομές

Η σύγκρουση στη Συρία είχε ξεκινήσει ως κίνημα ειρηνικής διαμαρτυρίας κατά της εξουσίας του προέδρου Άσαντ και εξελίχθηκε σε αιματηρό εμφύλιο με περισσότερους από 150.000 νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους

syria

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων άμαχοι, σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιθέσεις σε ολόκληρη τη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα τελευταία τρία χρόνια και πλέον που μαίνεται ο εμφύλιος στη χώρα, οι καθεστωτικές δυνάμεις του προέδρου Άσαντ βομβαρδίζουν συστηματικά στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους.

Χθες Τετάρτη, 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ τους και τρία μέλη ιατρικής ομάδας, σε πέντε αεροπορικές επιδρομές στην Αταρίμπ στο βόρειο Χαλέπι, ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί το Παρατηρητήριο.

Τέσσερις αντάρτες σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές στην ίδια περιοχή, ενώ 21 άνθρωποι, μεταξύ τους και γυναίκες, σκοτώθηκαν στην περιοχή Σαρμάντα της βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από την ανταλλαγή πυρών, τα αεροπορικά πλήγματα, τις εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων και τα βλήματα όλμου καθώς και τις εκτελέσεις, σκοτώνονται καθημερινά στη Συρία περισσότεροι από 200 άνθρωποι. Η σύγκρουση ξεκίνησε ως κίνημα ειρηνικής διαμαρτυρίας κατά της εξουσίας του προέδρου Άσαντ και εξελίχθηκε σε αιματηρό εμφύλιο με περισσότερους από 150.000 νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Διαβάστε επίσης: Ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι των Times που ήταν όμηροι ανταρτών

By