Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συρία: Νέες επιδρομές του καθεστώτος με 51 νεκρούς στο Χαλέπι

Περίπου 400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Χαλέπι από τότε που ξεκίνησαν οι πρώτες συνομιλίες μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης

syria_rebels620

Το συριακό καθεστώς πραγματοποίησε επιδρομές με ελικόπτερα σε περιοχές τις οποίες είχαν καταλάβει αντάρτες, σκοτώνοντας τουλάχιστον 51 ανθρώπους, καθώς η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι η ανθρωπιστική εκεχειρία στην πολιορκημένη πόλη Χομς, παρατάθηκε για 3 ημέρες.

Το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε ότι 38 πολίτες – συμπεριλαμβανομένης μιας 7μελούς οικογένειας- καθώς και 13 αντάρτες σκοτώθηκαν κατά τις επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη στο βόρειο Χαλέπι. Περίπου 400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Χαλέπι από τότε που ξεκίνησαν οι πρώτες συνομιλίες μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, στις 22 Ιανουαρίου στη Γενεύη δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ-Ραχμάν. Από τον περασμένο μήνα, οπότε και άρχισαν οι συνομιλίες, έχουν σκοτωθεί 4.989 άτομα σε ολόκληρη τη χώρα. Ανέφερε ότι η περίοδος αυτή σημάδεψε την πιο βίαιη φάση των συγκρούσεων των τελευταίων τριών ετών.

By