Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συρία: Παραίτηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης

syriaΟ αρχηγός της συριακής αντιπολίτευσης Άχμεντ Μόαζ Αλχάτιμπ παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού, ο οποίος αναγνωρίζεται από δεκάδες χώρες και διεθνείς οργανισμούς ως ο νόμιμος εκπρόσωπος του συριακού λαού. Ο Αλχάτιμπ παραιτήθηκε τέσσερις μήνες αφότου επελέγη επικεφαλής αυτού του οργάνου που σχηματίσθηκε στην Ντόχα υπό την πίεση της διεθνούς κοινότητας, η οποία είχε καλέσει τους αντιπάλους του καθεστώτος της Δαμασκού να ενωθούν.

«Υποσχέθηκα στον μεγάλο συριακό λαό και υποσχέθηκα στον Θεό ότι θα παραιτηθώ αν τα πράγματα φτάσουν σε κάποιες κόκκινες γραμμές. Ανακοινώνω την παραίτησή μου από τον Εθνικό Συνασπισμό ώστε να μπορέσω να εργαστώ με ελευθερία την οποία δεν μπορώ να έχω στους κόλπους ενός επίσημου θεσμού», σημειώνει ο Αλχάτιμπ σε ανακοίνωσή του, την οποία ανήρτησε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

«Στη διάρκεια αυτών των δύο τελευταίων ετών, μας κατέσφαξε με άνευ προηγουμένου βαναυσότητα ένα καθεστώς ενώ ο κόσμος παρακολουθούσε», προσθέτει ο Αλχάτιμπ στην ανακοίνωσή του.[space size=»30″]

By