Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συρία: Συνεχίζει να δοκιμάζεται η Χομς

«Για τρομοκρατική επίθεση» κάνει λόγο η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ

Car bombing in Homs

Έκρηξη βόμβας μπροστά από τζαμί σκότωσε 14 άτομα στη Χομς, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας. Στην περιοχή, δυνάμεις του προέδρους Άσαντ επιχειρούν να ανακαταλάβουν το κέντρο της πόλης από τους αντάρτες.

«Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά από τρομοκρατική επίθεση μπροστά από το τέμενος Bilal al Habshi», μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός. Σημειώνεται ότι, το τζαμί βρίσκεται στο τμήμα της Χόμς που ελέγχεται από τις δυνάμεις του Άσαντ.

Ο συριακές αρχές χαρακτηρίζουν «τρομοκρατικές» τις επιθέσεις των ανταρτών, ωστόσο, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ποιά πλευρά εύθυνεται για την έκρηξη. Τηλεοπτικός σταθμός του Λιβάνου που έχει ανταποκριτές στη Συρία, περιγράφει ότι η έκρηξη προήλθε από παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Εκατοντάδες αντάρτες και άμαχοι παραμένουν παγιδευμένοι στην αρχαία συνοικία της Χομς , που είναι περικυκλωμένη από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, ανέφερε ότι ο στρατός έχει εξαλείψει τους αντάρτες από το κέντρο της Χομς.

By