Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συρία: 1 εκατομμύριο τα παιδιά πρόσφυγες

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ ο συνολικός αριθμός των Σύρων προσφύγων φτάνει τα δύο εκατομμύρια

Angelina Jolie visits Syrian refugee camp in JordanΟ αριθμός των παιδιών που έχουν γίνει πρόσφυγες στο εξωτερικό εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου στη Συρία έφθασε το ένα εκατομμύριο, ενώ άλλα δύο εκατομμύρια είναι εκτοπισμένα στο εσωτερικό της χώρας τους, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

«Αυτό το εκατομμυριοστό παιδί πρόσφυγας δεν είναι ένας αριθμός όπως οι άλλοι, είναι ένα πραγματικό παιδί, ξεριζωμένο από την εστία του, ίσως ακόμη κι από την οικογένειά του, αντιμέτωπο με τη φρίκη», δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού (UNICEF) Άντονι Λέικ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Γενεύη.

Τα παιδιά αποτελούν τουλάχιστον το ήμισυ του συνόλου των Σύρων προσφύγων, σύμφωνα με τους αριθμούς του ΟΗΕ και περίπου τα ¾ αυτών είναι κάτω των 11 ετών.

Τα περισσότερα έχουν βρει καταφύγιο στο Λίβανο, την Ιορδανία, την Τουρκία, το Ιράκ και την Αίγυπτο, όμως είναι ολοένα και περισσότερα αυτά που καταφεύγουν στη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αρχή των συγκρούσεων, πριν από δύο χρόνια. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 7.000 παιδιά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By