Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συρία: 1.400 νεκροί μέσα σε 20 ημέρες

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

suria bombs

Σχεδόν 1.400 άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωή τους τις τελευταίες 20 ημέρες στις σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στους αντάρτες, στην πλειοψηφία τους ισλαμιστές, και τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι συγκρούσεις ανάμεσα στο ΙΚΙΛ (από τη μία πλευρά) και τους ισλαμιστές όπως και τις δυνάμεις των ανταρτών (από την άλλη πλευρά) έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 1.395 ανθρώπους από τις 3 Ιανουαρίου», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 760 αντάρτες και ισλαμιστές, 426 τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ, 190 άμαχοι και 19 άλλοι οι οποίοι δεν έχουν αναγνωριστεί.

Πολλοί συνασπισμοί των Σύρων ανταρτών, οι οποίοι είχαν εξοργιστεί από τις ωμότητες που αποδίδονται στους τζιχαντιστές της ΙΚΙΛ και από τις βλέψεις των τελευταίων για την ηγεμονία, στράφηκαν στις αρχές Ιανουαρίου κατά της οργάνωσης αυτής που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, στις ζώνες που ελέγχουν οι ίδιοι στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Η ΙΚΙΛ έχει κατηγορηθεί επανειλημμένως, κυρίως από την αντιπολίτευση, για ωμότητες, μεταξύ των οποίων απαγωγές και φόνοι πολιτών και αντίπαλων ανταρτών.

Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός, ο κύριος συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης, κατηγορεί επίσης την ΙΚΙΛ ότι παίζει το παιχνίδι του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By