Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συρία: 7 παιδιά νεκρά από ρουκέτες

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις έριξαν δύο ρουκέτες εναντίον ενός δημοτικού σχολείου

syria

Τουλάχιστον 7 παιδιά έχασαν σήμερα τη ζωή τους όταν δύο ρουκέτες έπληξαν σχολείο στην περιοχή Χάμα της κεντρικής Συρίας, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις έριξαν δύο ρουκέτες εναντίον ενός δημοτικού σχολείου στο χωριό Κάρναζ με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 7 παιδιά, να τραυματιστούν άλλα 4 και να προκληθούν σημαντικές ζημιές στο σχολείο», ανέφερε το SANA, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην αστυνομία.

«Όλοι οι μάρτυρες ήταν κάτω των 12 ετών» ανέφερε πηγή του νοσοκομείου όπου διακομίστηκαν τα θύματα του βομβαρδισμού, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το χωριό Κάρναζ βρίσκεται σε απόσταση 45 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πόλης Χάμα και κοντά στα χωριά Κφαρνμπούντα και Κφάρζιτα «που βρίθουν τρομοκρατικών οργανώσεων», συμπλήρωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανέκτησαν τον Φεβρουάριο του 2013 τον έλεγχο του χωριού Κάρναζ, που βρίσκεται στα περίχωρα της Χάμα, θέατρο συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων των ανταρτών και του συριακού στρατού.

By