Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Αλληλο-εξουδετερώθηκαν» Βαρουφάκης και Λαπαβίτσας

Μένουν δύο θέσεις κενές για το ευρωψηφοδέλτιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης 

tsipras_syriza800

Χωρίς τους οικονομολόγους Γιάννη Βαρουφάκη και Κώστα Λαπαβίτσα κλείνει το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μετά από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο παραπάνω ονόματα αποκλείστηκαν προκειμένου να μείνει ικανοποιημένη η πλειψηφία που προωθούσε την υποψηφιότητα Βαρουφάκη αλλά και για να μην υπάρξουν νέες εντάσεις από την Αριστερή Πλατφόρμα, που προωθούσε την υποψηφιότητα Βαρουφάκη.

Οι νέοι υποψήφιοι είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Κυρίτσης και η εργατολόγος Μαρία Καραμεσσήνη οι οποίοι εκλέχθηκαν ομόφωνα.

Με ομόφωνη απόφαση κατεβαίνουν επίσης στις Ευρωεκλογές ο Νικήτας Κανάκης (πρόεδρος γιατρών του κόσμου και γραμματέας της Κοινωνικής Συμφωνίας της Λούκας Κατσέλη, ο Γιώργος Φουντουλάκης (ΑμεΑ, πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής) και η καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Πέπη Ρηγοπούλου.

Στο ευρωψηφοδέλτιο θα συμμετάσχει τελικά και ο Κρίτων Αρσένης για τον οποίο η Αριστερή Πλατφόρμα εξέφρασε εκ νέου ενστάσεις.

Μένουν δύο ακόμη θέσεις οι οποίες αναμένεται να κλειδώσουν μετά το Πάσχα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνέλθει τις επόμενες ημέρες η Πολιτική Γραμματεία, ενώ ο ένας από τους δύο υποψήφιους θα προέρχεται από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Για το θέμα του Λάκη Λαζόπουλου και για το αν ο γνωστός ηθοποιός θα κατέβει στις ευρωεκλογές με τον  ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να υπάρξουν νεότερα τις επόμενες μέρες.

By