Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Παράλειψη οι «νέες απαιτήσεις της τρόικας»

Γκρεμίζονται «τα όποια υπολείμματα του success story» επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση

© fosphotos.com | panayiotis Tzamaros
© fosphotos.com | panayiotis Tzamaros

Επιστροφή στην καθημερινότητα επιχειρεί η Κουμουνδούρου, περιγράφοντας σε αυστηρούς τόνους τις «νέες απαιτήσεις της τρόικας», μετά από «σαββατοκύριακο αναδρομών και «καβγάδων’», κάνοντας λόγο για φανερά «ναυάγια του μνημονίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Μετά από ένα σαββατοκύριακο αναδρομών και «καβγάδων» με πρόσχημα το παρελθόν του σάπιου δικομματισμού, η επιστροφή στην κανονικότητα των καταστροφικών μνημονιακών μέτρων ενώνει τους κυβερνητικούς εταίρους και γκρεμίζει τα όποια υπολείμματα του success story.

Ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Σαμαράς στις παρεμβάσεις του στο Συνέδριο της ΝΔ «παρέλειψε» να αναφερθεί στις νέες απαιτήσεις της τρόικας και στο νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται για φθινόπωρο. Για τον πρωθυπουργό, το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, αυτό της ΕΡΤ και άλλων δημοσίων οργανισμών, οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και οι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αποτελούν «παράπλευρη απώλεια» της εθνικής του προσπάθειας για παράδοση της χώρας στους δανειστές.
Όσο γίνονται πιο φανερά τα αδιέξοδα του μνημονίου, τόσο γαντζώνονται σε αυτό οι μνημονιακοί εταίροι σαν ναυαγοί. Όσο οι αποτυχίες του μνημονίου συσσωρεύονται, τόσο σχεδιάζουν νέα μέτρα που θα καλύψουν τις «αστοχίες» των προηγουμένων. Όσο αντιλαμβάνονται την κοινωνική τους απομόνωση, τόσο επιδίδονται σε διχαστικά κηρύγματα. Δυστυχώς, για αυτούς ο λαός τους έχει καταλάβει και, σύντομα, θα τους δείξει την πόρτα της εξόδου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By