Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Από την εσωκομματική αντιπολίτευση στην πρόταση δυσπιστίας

Τα κίνητρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απασχολούν το Κοινοβούλιο

fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Τα επόμενα λεπτά στους διαδρόμους της Βουλής έγιναν προσπάθειες να διαφανούν τα κίνητρα της κίνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η συγκυρία, μετά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο ραδιομέγαρο σήμερα τα ξημερώματα, ενδείκνυται για αντιπολιτευτικούς τόνους προς την μεριά της κυβέρνησης, όχι όμως σε σημείο ο ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρήσει μια τόσο εντυπωσιακή πολιτικά κίνηση, δεδομένου ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους της τρόικα που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, σε μια κομβική στιγμή για τη χώρα, αλλά και η έντονη συζήτηση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ερμηνεύουν την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας ως μια προσπάθεια του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να αποκλιμακώσει την ένταση στο εσωκομματικό μέτωπο. Η κριτική που δέχτηκε τις τελευταίες ώρες με φόντο την ομιλία του στο Τέξας από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την στάση του υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, δημιούργησε εκ νέου ένα «σκηνικό πολυφωνίας» στην αξιωματική αντιπολίτευση, θολώνοντας τη στρατηγική επιλογή της ηγεσίας. Η κίνηση δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας δεν αποτελεί επιθετική κίνηση εναντίον της κυβέρνησης, αλλά και αμυντική κίνηση για το εσωκομματικό τοπίο, που παραμένει ταραχώδες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By