Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ας απολύσουμε την κυβέρνηση, όχι γιατρούς

Σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη

syriza660«Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να “αντέξει” τους εξυπνακισμούς, τα τηλεοπτικά σόου και τα ψέματα του κ. Άδωνι Γεωργιάδη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας για την ΠΦΥ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα και κανένα κλείσιμο μονάδων δεν θα γίνουν ανεκτά και τονίζει ότι «δεν θα αποδεχτεί τετελεσμένα που καταστρέφουν το δικαίωμα των πολιτών στη δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και φαλκίδευση εργασιακών δικαιωμάτων».

«Αντί να απολύονται οι λειτουργοί της υγείας, ας απολύσουμε την κυβέρνηση και τον υπουργό με τη δημοκρατική έκφραση της θέλησης του λαού. Είναι επικίνδυνοι. Πρέπει να φύγουν», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επεισοδιακή ήταν η παρέμβαση του υπουργού Υγείας σε ημερίδα γιατρών καθώς κάποιοι τον υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του περί απολύσεων και δόξας αυτών.

Όταν η ένταση υποχώρησε ο Α. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι οι ειδικότητες γιατρών που δεν συνάδουν με την πρωτοβάθμια φροντίδα στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ θα καταργηθούν και οι γιατροί που υπηρετούν σε αυτές θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας.

Μάλιστα για πρώτη φορέα τόνισε όσοι γιατροί δεν χρειάζονται στον ΕΟΠΥΥ θα μπορούν με αυξημένη μοριοδότηση να επαναπροσληφθούν στο ΕΣΥ, καθώς θα προκηρυχτούν για το ΕΣΥ όσες θέσεις γιατρών καταργηθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By