Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί το υπουργείο δεν γνώριζε τις offshore;

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να μάθουν πότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα από τους ελέγχους στις offshore εταιρείες.

Menelaos Myrillas  © FOSPHOTOS
Menelaos Myrillas © FOSPHOTOS

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Ευγενία Ουζουνίδου και Αθανάσιος Πετράκος, με την οποία ζητούν να μάθουν ποιες θα είναι οι ενέργειες που θα κάνει το υπουργείο μετά τις αποκαλύψεις της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων για τις offshore εταιρείες που βρίσκονται σε φορολογικούς «παραδείσους».

Οι βουλευτές ρωτούν τον κ. Στουρνάρα τι προτίθεται να κάνει για να αντιμετωπίσει το θέμα της φοροαποφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω offshore εταιρειών και για ποιο λόγο δεν είχαν εντοπιστεί οι υπόλοιπες 103 από τις 107 εταιρείες που παρουσιάζονται στο δημοσίευμα και ήταν γνωστές μόλις οι τέσσερις.

«Το υπουργείο έχει ενημερώσει τον Οικονομικό Εισαγγελέα και το ΣΔΟΕ;» ερωτούν οι βουλευτές και ρωτούν πότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα από ελέγχους στις 103 αυτές εταιρείες.

By