Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ για Σαμαρά: Κατέχει το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ

 Δεν έχει έρθει ποτέ στη Βουλή την ώρα του πρωθυπουργού

samaras tsiprasΤα μένεα πνέουν πλέον εναντίον του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την επιδεικτική περιφρόνησή του στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για πλήρη απαξίωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και συγκεκριμένα για το θεσμό της επίκαιρης ερώτησης και της ώρας του πρωθυπουργού.

Από το ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν πως ο Κώστας Σημίτης προσήλθε 49 φορές να απαντήσει την πρώτη τετραετία που ήταν πρωθυπουργός. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας προσήλθε 22 φορές. Ο Κώστας Καραμανλής προσήλθε 2 φορές να απαντήσει την πρώτη τετραετία και 19 φορές τη δεύτερη περίοδο που ήταν πρωθυπουργός. Ακόμα και ο κ. Παπαδήμος, πρωθυπουργός για μόλις τρεις μήνες, προσήλθε 3 φορές να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις.

Ο κ. Σαμαράς, τονίζουν από την Κουμουνδούρου, έχει το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ, καθώς δεν έχει έρθει ποτέ στη Βουλή την ώρα του πρωθυπουργού. Μάλιστα, από την αξιωματική αντιπολίτευση τονίζουν πως πλέον δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός που δεν έρχεται να απαντήσει στη Βουλή, απαξιώνοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς, αλλά το παράδειγμά τυο ακολουθούν και όλοι οι υπουργοί στις επίκαιρες ερωτήσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By