Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να άρει τις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας

«Απαράδεκτη και καταστροφική τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας»

russia_10

Τον έντονο προβληματισμό του για τις επιπτώσεις που θα έχει στην ελληνική οικονομία η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να διακόψει την εισαγωγή αγροτικών προϊόντων, πρώτων υλών και τυποποιημένων προϊόντων από χώρες μέλη της Ε.Ε που εφαρμόζουν κυρώσεις εναντίον της Μόσχας, εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει απαράδεκτη και καταστροφική τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και για το ότι υπακούει τυφλά στις ψυχροπολεμικές στρατηγικές Ουάσιγκτον – Βρυξελλών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της χώρας.

«Οι Έλληνες αγρότες που στηρίζουν το εισόδημά τους στις εξαγωγές προς τη Ρωσία οδηγούνται στην ολική καταστροφή» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί την κυβέρνηση να διακόψει άμεσα τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το κόμμα της αντιπολίτευσης, οι κυρώσεις αυτές σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν στην αποκλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης, αλλά την οξύνουν σε έναν ανοιχτό εμπορικό και οικονομικό πόλεμο, του οποίου, δυστυχώς, η Ελλάδα αποτελεί μέρος.

By