Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Θετικές οι εντυπώσεις που άφησε ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες

Οι δηλώσεις Τσίπρα χαρακτηρίστηκαν θετικές από Φερχόφσταντ και Σουλτς, αναφέρει η Κουμουνδούρου

tsipras

Με θετικό πρόσημο κρίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες ως υποψήφιος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τις διαβουλεύσεις ανάδειξης του επόμενου προέδρου της Κομισιόν.

Σύμφωνα με κύκλους της Κουμουνδούρου, η συζήτηση στους κόλπους της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον επόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πήρε νέα διάσταση από την πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα να απαιτήσει ουσιαστικά, τον σεβασμό στις θεσμοθετημένες διαδικασίες και να δοθεί η εντολή στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να αρχίσει διερευνητικές επαφές με στόχο να πάρει την υποστήριξη και άλλων ομάδων, πέραν του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με στόχο την εκλογή του.

Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης και σύμφωνα με ανεπίσημο σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ οι Γκι Φερχόφσταντ και Μάρτιν Σουλτς , χαρακτήρισαν «σημαντική πρωτοβουλία» τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για αυτό το ζήτημα, δηλαδή να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την δική του πλευρά επισήμανε στους συνομιλητές του ότι «η Αριστερά θα συνδιαμορφώσει τις εξελίξεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρώπη και δεν θα μείνει στην άκρη, παρακολουθώντας τους άλλους να αποφασίζουν χωρίς εμάς».

Πηγή: ΑΜΠΕ

By