Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση ανδρείκελων εκτελεί συμβόλαια θανάτου

«Ιδιωτικοποιούν έναντι πινακίου φακής»

sugkentrwsh deh_10

Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση αλλά και προσωπικά για τους κυρίους Σαμαρά-Βενιζέλο ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει προσκλητήριο συμμετοχής στο συλλαλητήριο ενάντια στο «ξεπούλημα της ΔΕΗ» που θα πραγματοποιηθεί αύριο στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη στις εφτά το απόγευμα.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο τομέας εργατικής πολιτικής του κόμματος χαρακτηρίζεται ως «συμβόλαιο θανάτου» η πώληση της μικρής ΔΕΗ και υπογραμμίζεται ότι εκτελείται από την «κυβέρνηση ανδρείκελων Σαμαρά-Βενιζέλου». Παράλληλα επισημαίνουν πως «η εγκληματική αυτή ενέργεια αποτελεί βόμβα για το μέλλον της χώρας» και ζητούν πανστρατιά πολιτών «για να ακυρωθούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συμβόλαιο «θανάτου» της βαριάς βιομηχανίας της χώρας και ξεπουλήματος της ηλεκτρικής ενέργειας εκτελεί η κυβέρνηση ανδρεικέλων Σαμαρά-Βενιζέλου με το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ».

Ετοιμάζονται να ιδιωτικοποιήσουν έναντι «πινακίου φακής» τη σημαντικότερη –στρατηγικής σημασίας- δημόσια βιομηχανία της χώρας, παραδίδοντας σε ιδιώτες την ηλεκτρική ενέργεια, γεγονός που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο της οικονομίας και θα πλήξει βάναυσα κάθε νοικοκυριό.

Η εγκληματική αυτή ενέργεια της ακραία νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης αποτελεί «βόμβα» για το μέλλον της χώρας, η οποία θα λειτουργήσει προς όφελος μιας χούφτας ιδιωτικών συμφερόντων, καταστρέφοντας υποδομές, δημόσια περιουσία και το στρατηγικότερο εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που μετατρέπουν την χώρα σε οικονομική και παραγωγική «έρημο» θα στραφούν οι αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, οι αγώνες ολόκληρου του ελληνικού λαού, ο οποίος είναι ο πραγματικός «δημιουργός» της ΔΕΗ και ο μοναδικός ιδιοκτήτης της.

Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο της Πέμπτης έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ για να ακυρωθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός για ακρωτηριασμό-ξεπούλημα της ΔΕΗ».

By