Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «μνημονιακό συμβόλαιο» των νέων απολύσεων, φόρων και λουκέτων

«Κυβερνητικό υβρίδιο» χαρακτηρίζει η Κουμουνδούρου το νέο σχήμα

syriza10Τις πολιτικές εξελίξεις σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, μια μέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «σύμβαση έργου» που έχει υπογράψει ο κ.Σαμαράς με τους δανειστές.

Αναλυτικά, το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ:

Αποτελούμενη από τα πιο γνωστά και φθαρμένα υλικά του δικομματισμού, προϊόν της  πολιτικής αποσύνθεσης και απαξίωσης των κομμάτων που τη συγκροτούν, η νέα κυβέρνηση έχει ομολογήσει από την πρώτη στιγμή ότι είναι αποφασισμένη να εκτελέσει το μνημονιακό συμβόλαιο των νέων απολύσεων, των νέων φόρων, των λουκέτων σε νοσοκομεία και σχολεία.

Η  «σύμβαση έργου» που έχει υπογράψει ο κ.Σαμαράς με τους δανειστές δεν αφορά ούτε στην καταπολέμηση της ανεργίας, ούτε στην ανάπτυξη. Η κυνική παραδοχή του, εξάλλου, ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να «αποφύγει» τα νέα μέτρα, αποτελεί την πιο ωμή ομολογία και προαναγγελία των  σχεδίων του.

Το νέο κυβερνητικό υβρίδιο δεν μπορεί να κρύψει ούτε τον εκτροχιασμό του οικονομικού προγράμματος και το χρηματοδοτικό κενό που θα πρέπει να καλυφθεί με νέα μέτρα λιτότητας, ούτε τις δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις των προηγούμενων. Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να κρύψει τη δέσμευσή του να υλοποιήσει μέχρι τέλους το πρόγραμμα μνημονιακής ισοπέδωσης και καταστροφής.

Αν κάτι μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης είναι ο ελληνικός λαός. Αυτός είναι που θα δείξει το δρόμο της ανατροπής της κυβέρνησης και της μνημονιακής πολιτικής και θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και τη δημοκρατία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By