Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητικό βατερλώ στο χώρο της υγείας

 «Οδηγήσατε το δημόσιο σύστημα υγείας σε πλήρη κατάρρευση»

syriza

Πλήρης κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία.

Σε ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνει λόγο για «καθεστώς υγειονομικής φτώχειας στην Ελλάδα» και για «κυβερνητικό βατερλό» στο χώρο της υγείας ενώ δεσμεύεται για τη «διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των πολιτών σε υγειονομική περίθαλψη χωρίς επιπρόσθετες επιβαρύνσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η αλλεπάλληλη εφαρμογή των αντικοινωνικών μνημονιακών παρεμβάσεων στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας, το έχουν οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση.

Το κλείσιμο και η συρρίκνωση δημόσιων νοσοκομείων, η διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η πολλαπλή οικονομική επιβάρυνση των πολιτών για φάρμακα και εξετάσεις καθώς και τα εκατομμύρια των ανασφαλίστων συμπολιτών μας, έχουν δημιουργήσει ένα καθεστώς υγειονομικής φτώχειας στην Ελλάδα με δραματικές συνέπειες στην υγεία του λαού.

Το κυβερνητικό «Βατερλό» στο χώρο της υγείας, είναι ανεξέλεγκτο και το βιώνουν οι πολίτες κάθε φορά που έρχονται σε επαφή με υπηρεσίες υγείας.

Οι οριζόντιες και τυφλές περικοπές των δημόσιων δαπανών υγείας που συνεχίζουν εγκληματικά να εφαρμόζονται, οι τραγικές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και υλικά, τα κλειστά κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τα ράντζα, οι μεγάλες αναμονές στα επείγοντα, στα χειρουργεία και στις εξετάσεις, συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό.

Παράλληλα για μια σειρά λειτουργιών των δημόσιων νοσοκομείων δρομολογείται η παράδοσή τους στον ιδιωτικό τομέα, περιορίζοντας ακόμα περισσότερο τον κοινωνικό τους ρόλο.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η επαρκής χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και η διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των πολιτών σε υγειονομική περίθαλψη χωρίς επιπρόσθετες επιβαρύνσεις, αποτελούν δέσμευση».

By