Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Με σημαδεμένα χαρτιά το πόκερ κυβέρνησης – τρόικας

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στην «Αξία».

FOSPHOTOS / Menelaos Myrillas
FOSPHOTOS / Menelaos Myrillas

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό άσκησε το ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και τη σημερινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, στην εφημερίδα «Αξία».

“Οπως τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Πάνος Σκουρλέτης «το υποτιθέμενο σκληρό πόκερ μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας παίζεται με σημαδεμένα χαρτιά. Το παιχνίδι είναι στημένο εξ΄ αρχής και το αποτέλεσμά του είναι γνωστό από τη στιγμή που υπογράφηκε το τρίτο μνημόνιο»

Στη συνέχεια ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι «άλλωστε ο πρωθυπουργός στην σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Αξία» ξεκαθαρίζει πως ‘’με την τρόικα δεν υπάρχει εμπλοκή, αλλά υπάρχει συζήτηση για το πώς θα εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα’’».

Όσον αφορά τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι «δεν ωφελούν τα μισόλογα μέσα από τα δόντια, αν πράγματι ανακάλυψαν έστω και τώρα τις ‘’κόκκινες γραμμές’’, ας τις υπερασπιστούν μέχρι τέλους».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η ΑΞΙΑ«, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «προσπαθούμε στις δύσκολες συνθήκες που βρήκαμε να σηκώσουμε τη χώρα στα πόδια της. Στον αγώνα μας αυτόν δεν έχουμε εχθρούς. Αλλά είμαστε αυστηροί με όσους εμποδίζουν την προσπάθειά μας και θέλουν την Ελλάδα γονατισμένη».

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε , επίσης, ότι «υπάρχει συζήτηση σε κάποια πράγματα. Αλλά δεν θα το έλεγα «εμπλοκή». Κυρίως συζήτηση για το πώς θα εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα. Τα ζητήματα αυτά δεν είναι δύσκολο να τα λύσουμε γιατί πρόθεσή μας είναι να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε υπογράψει».

 

 

By