Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ για Σαμαρά: Πλήρη ένδεια επιχειρημάτων και προτάσεων

Kύκλοι της Κουμουνδούρου κατηγορούν τον Πρωθυπουργό ότι εγκατέλειψε τις αντιμνημονιακές του κορώνες, κάνοντας τη μεγαλύτερη «κωλοτούμπα»

samaras-venizelos640

Τα μένεα πνέουν στην αξιωματική αντιπολίτευση μετά την άρνηση του πρωθυπουργού να απαντήσει στα όσα του καταλόγισε από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας. Κύκλοι της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε το πραγματικό μνημονιακό του πρόσωπο, καθώς και την πλήρη ένδεια επιχειρημάτων και προτάσεων, εκχυδαΐζοντας τη συζήτηση με πρωτόγνωρες εκφράσεις. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ένδεια επιχειρημάτων φαίνεται από το γεγονός ότι «τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν λειτούργησαν ως κυβέρνηση, αλλά έκαναν αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ».

Είναι άλλωστε σαφής η κατάρρευση της ΝΔ, από το γεγονός και μόνο ότι μέσα σε λιγότερο από ενάμισι χρόνο έχει καταφέρει να απωλέσει 25 βουλευτές, αριθμός που όπως εκτιμάται πιθανόν θα αυξηθεί με την κατάθεση και ψήφιση του προϋπολογισμού στο τέλος του έτους.

Παράλληλα, σημειώνουν πως από την συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας βγήκαν ορισμένες «ειδήσεις» και παραδοχές που τεκμηριώνουν με τον πλέον απόλυτο και ικανοποιητικό τρόπο γιατί ήταν σωστή επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση μομφής.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη για το συνονθύλευμα που κυβερνά, αφού κατά τη συζήτηση της Κυριακής στη Βουλή, ο μεν Σαμαράς κρύφτηκε και δεν είπε λέξη για το αν έρχονται νέα μέτρα, ο Βενιζέλος είπε πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα και ο Γιάννης Στουρνάρας προανήγγειλε τα νέα μέτρα.

Αναφορικά με τη στήριξη που δείχνει να παρέχει ο πρωθυπουργός στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, Βαγγέλη Βενιζέλο, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα, κατεδαφίζουν μαζί την κοινωνία, και μαζί θα καταρρεύσουν, ενώ προσάπτουν στον Αντώνη Σαμαρά ότι κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί δήθεν αλλάζει θέσεις, ενώ ο ίδιος εγκατέλειψε τις αντιμνημονιακές του κορώνες, κάνοντας τη μεγαλύτερη «κωλοτούμπα» και υπηρετώντας πιστά κάθε μνημονιακή πολιτική.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By