Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βίτσας προς συνιστώσες ΣΥΡΙΖΑ: Κάτω τα χέρια απ΄ το ταμείο!

Οι πόροι του κόμματος ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι στις συνιστώσες ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ο γραμματέας της ΚΠΕ

fosphots.com | Alexandros Katsis
fosphots.com | Alexandros Katsis

Να αποδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το μόνο κόμμα που ταλανίζεται με τα οικονομικά του φαίνεται ότι αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής,  Δημήτρη Βίτσα, να αναδεικνύει με δηλώσεις του στον Real FM τον «οικονομικό πόλεμο» που διεξάγεται στο εσωτερικό του κόμματος για την διανομή των κονδυλίων ανάμεσα στις συνιστώσες.

Με μία αποφασιστική δήλωση, που εμφανώς συνιστά μήνυμα προς το εσωτερικό ,  ο Δημήτρης Βίτσας επισήμανε οτι  «οι συνιστώσες δεν είναι στον ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μετά και την Πανελλαδική του Συνδιάσκεψη είναι ενιαίος φορέας, άρα όλοι οι οικονομικοί πόροι του ανήκουν και τους διαθέτει για τους σκοπούς του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Τελεία».

Μάλιστα αποσαφήνισε και τον ρόλο των λεγόμενων συνιστωσών ξεκαθαρίζοντας πως «στο νέο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα υπάρχουν ρεύματα, τάσεις, απόψεις, όχι όμως κάθετες δομήσεις που λειτουργούν ως κόμμα μέσα στο κόμμα». Πρός επίρρωση αυτής της θέσης δήλωσε αντίθετος στο ενδεχόμενο ποσόστωσης των συνιστωσών στην νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή που θα εκλεγεί από το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ επισήμανε ότι η εκλογή του προέδρου θα προκύψει από το συνεδριακό σώμα  «στη βάση σαφώς καθορισμένων ευθυνών και αρμοδιοτήτων».

 

By