Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Η κυβέρνηση φλερτάρει με την ακροδεξιά

Επίθεση στην τρικομματική έκανε από την Καισαριανή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

tsipras 1Η κυβερνητική πολιτική εγκυμονεί τον κίνδυνο «μιας ανεξέλεγκτης κοινωνικής όξυνσης, εγκυμονεί τον κίνδυνο να γυρίσει η χώρα πίσω και να αναθερμάνει διχασμούς και διαιρέσεις που έχουμε αφήσει οριστικά πίσω στο παρελθόν» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησής του.

«Έχουμε μια τρικομματική κυβέρνηση στην οποία κυρίαρχος εταίρος είναι η χειρότερη λαϊκιστική δεξιά που είδαμε από τη μεταπολίτευση και μετά.Μια δεξιά καταρρέουσα και απελπισμένη που πιάνεται από τα μαλλιά της. Μια δεξιά που αναγνωρίζει τον εαυτό της στο μετεμφυλιακό κράτος, στην εποχή του χωροφύλακα και των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων. Είναι φυσικό, αυτή η δεξιά να θέλει να εξαλειφθεί κάθε ιστορική μνήμη σχετική με την Εθνική Αντίσταση…

Το παράλογο είναι ότι αυτού του είδους η δεξιά, που πριν λίγα χρόνια θα ήταν μειοψηφία ακόμα και στο εσωτερικό της ΝΔ, σήμερα στηρίζεται σε δυο δεκανίκια, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, που θέλουν να αναπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο.

Αλλά προοδευτικός χώρος που στηρίζει τη πιο συντηρητική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που φλερτάρει απροκάλυπτα με την ακροδεξιά και υιοθετεί προκειμένου να ψηφοθηρήσει στο χώρο της Χρυσής Αυγής, ακροδεξιά ρητορική, δεν μπορεί να υπάρξει», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By