Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Υπάκουος μαθητής της τρόικας η κυβέρνηση

Η ύφεση και η ανεργία δεν αλλάζει από τα συγχαρητήρια των εκπροσώπων της τρόικας, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

fosphotos.com | Angeliki Panagiotou
fosphotos.com | Angeliki Panagiotou

Μετά τις δηλώσεις της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, η αξιωματική αντιπολίτευση κρατάει καυστική στάση μέσω σχετικής ανακοίνωσης.

Μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, η Κριστίν Λαγκάρτν δήλωσε οτι «οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο στη μείωση των δημοσιονομικών και των ανισορροπιών και στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας»και αναγνώρισε τις προσπάθειες εφαρμογής του δημοσιονομικού προγράμματος.

«Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί να σταθεί πάνω στα μνημονιακά συντρίμμια. Η συνέχιση του προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης και φορολογικής αφαίμαξης που πνίγει την εσωτερική ζήτηση και απονεκρώνει την αγορά είναι ασύμβατη με τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ούτε η ύφεση και η ανεργία αντιμετωπίζονται από τη χρήση της ίδιας συνταγής που μας έφερε μέχρι εδώ, ούτε η εικόνα της τραγικής κατάστασης της οικονομίας αλλάζει από τα συγχαρητήρια των εκπροσώπων της τρόικας προς τον υπάκουο μαθητή της, την ελληνική κυβέρνηση.» υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αν δεν υπάρξει καμία χαλάρωση του μνημονιακού προγράμματος, ή μείωση φόρων «η Ελλάδα θα συνεχίσει να περιμένει μάταια το τρένο της ανάκαμψης, μέσα στο σταθμό της ανεργίας και της φτώχειας» καταλήγει η ανακοίνωση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By