Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Σφίγγα» το ΔΝΤ για τις τις ελληνικές τράπεζες

Περίπου δύο εβδομάδες θα διαρκέσουν οι διαβουλεύσεις στην Αθήνα, τόνισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου

eu-imf

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις δε θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για τις εξελίξεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, σε ερώτηση που του τέθηκε την Πέμπτη.

Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times που ανέφερε ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών ανέρχονται στα 20 δισ. ευρώ, ο κ. Ράις σημείωσε ««Δεν μπορώ να σχολιάσω γιατί είναι ένα από τα ζητήματα που συζητούνται αυτήν την στιγμή με τις ελληνικές αρχές» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι βλέπουμε συνεχώς δημοσιεύματα στον τύπο και «δεν μπορώ να το συζητήσω».

Θυμίζουμε ότι αξιωματούχος του Ταμείου είχε διαρρεύσει προ ημερών ότι το ΔΝΤ δεν έχει καμία σχέση με το εν λόγω δημοσίευμα.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος του Ταμείου ανέφερε πως ελπίζει η εν εξελίξει επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας να είναι η τελευταία σε αυτή τη φάση της αξιολόγησης.

Όσο για τη διάρκεια της επίσκεψης των επικεφαλής της τριμερούς ο κ. Ράις απάντησε ότι αναμένεται να είναι της τάξης το πολύ των δύο εβδομάδων.

Μιλώντας για τα ανοιχτά ζητήματα ο Τζέρι Ράις έκανε λόγο ότι αφορούν το δημοσιονομικό και το χρηματοπιστωτικό μέτωπο αν και προσέθεσε ότι υπάρχουν ανησυχίες για κάποιες καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

 

By