Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη Χρυσή Αυγή

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της  επιτροπής Δεοντολογίας της βουλής για την τύχη των υπόλοιπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ενώ πρώτος έχει προσέλθει ο βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Κουκούτσης

© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της  επιτροπής Δεοντολογίας της βουλής για την τύχη των υπόλοιπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ενώ πρώτος έχει προσέλθει ο βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Κουκούτσης.

Παράλληλα, η επιτροπή πρόκειται να αποφανθεί και για την άρση ασυλίας των Αντώνη Γρέγου, Κώστα Μπαρμπαρούση, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, αλλά και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου ( ανεξαρτητοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο), οι οποίοι βαρύνονται με το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Ενώπιος ενωπίω με την επιτροπή θα βρεθεί και ο Νίκος Μίχος για την κατηγορία της όπλο κατοχής και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Θεωρείται αβέβαιο ότι η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ολοκληρώσει σήμερα τις «εξετάσεις» όλων των βουλευτών που δεν είναι προφυλακισμένοι, καθώς στις 3.30 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί «επίσκεψη» στις φυλακές Κορυδαλλού για να πάρει καταθέσεις και από τους έγκλειστους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο που βαρύνονται με επιπλέον αδικήματα.

Ο Στάθης Μπούκουρας που μέχρι αργά χθες το βράδυ «παιζόταν»η ανεξαρτητοποίηση του, με γραπτή ανακοίνωση του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια, αρνείται να μεταχθεί από τις φυλακές Ναυπλίου όπου κρατείται, στον Κορυδαλλό προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στην επιτροπη και θα καταθέσει με υπόμνημα.

Την περασμένη Πέμπτη, η επιτροπη Δεοντολογιας αποφάσισε να εισηγηθεί την άρση της ασυλίας των Ελένη Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Ηλία Κασιδιάρη και Νίκου Κούζηλου.

By