Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σφοδρή επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ κατά των εξαγγελιών Σαμαρά για την ανεργία

«Η χώρα έσπασε εφτά ντροπιαστικά και εξευτελιστικά ρεκόρ ανεργίας  και αυτό είναι ντροπή για τις μνημονιακές κυβερνήσεις και για την τρόικα», επεσήμανε ο Δημήτρης Στρατούλης 

mitropoulos

Κόντρα κυβέρνησης-  ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν στη Βουλή οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ για την δημιουργία χιλιάδων ευκαιριών απασχόλησης και ο πόλεμος που κηρύσσει για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσοντας σχετική επερώτηση τους μίλησαν για ντροπιαστικά ρεκόρ στην ανεργία, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. «Η χώρα έσπασε εφτά  ντροπιαστικά και εξευτελιστικά ρεκόρ ανεργίας  και αυτό είναι ντροπή για τις μνημονιακές κυβερνήσεις και για την τρόικα», επεσήμανε ο Δημήτρης Στρατούλης, υπογραμμίζοντας ότι επί δώδεκα μήνες η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση σε ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη, κάτι που δεν έχει συμβεί ούτε μετά από μεγάλες εθνικές καταστροφές.

Τόσο ο Δ. Στρατούλης  όσο και ο Αλεξης Μητρόπουλος ανέφεραν ότι τα επιδόματα ανεργίας που δίνονται στην Ελλάδα είναι τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, ενώ υποστήριξαν ότι λόγω ευρωεκλογών «παρατηρείται» μια κινητικότητα. «Τα υφιστάμενα προγράμματα απασχόλησης είναι προγράμματα ξεμουδιάσματος νέων ανέργων και βλέπουμε ότι με τις προωθούμενες πολιτικές της κυβέρνησης  επιχειρείται να δημιουργηθεί  μία τεχνητή κινητικότητα ενόψει ευρωεκλογών», ανέφερε ο Αλ. Μητρόπουλος.

vroutsis2

Περνώντας στην αντεπίθεση ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ λεκτικές ακροβασίες και καμία πρόταση- «για την ταμπακέρα ρίξατε την μπάλα στην εξέδρα», είπε και πρόσθεσε ότι δεν παραχωρεί στην αξιωματική αντιπολίτευση το προνόμιο να γίνουν τιμητές της ευαισθησίας, γιατί την χρησιμοποιούν και δεν την υπηρετούν.

«Η καθίζηση της απασχόλησης δεν οφείλεται μόνο στην κρίση,  αλλά σε προϋπάρχουσες δυσκαμψίες», ανέφερε, εκτιμώντας ότι « αν όλες οι μεταρρυθμίσεις είχαν γίνει εγκαίρως οι επιπτώσεις θα ήταν πιο διαχειρίσιμες και η ανεργία μικρότερη και αυτό που πληρώνουμε είναι η αδράνεια άλλων εποχών».

«Λέτε θα αυξήσετε τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις, θα δώσετε τα δώρα, μόνον αυτά είναι 5,5 δις, πείτε μου που θα τα βρείτε και θα σας δώσω συγχαρητήρια», είπε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εργασίας και τους ρώτησε εάν αυτό που θέλουν είναι να επιστραφεί το 1,5 δις που μας δίνεται μέσα από το ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της εργασίας. Πρόσθεσε επίσης χαρακτηριστικά ότι «οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι αμπελοφιλοσοφία».

By