Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σφοδρή σύγκρουση Λαφαζάνη- Μητσοτάκη για τις ανεξάρτητες αρχές

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μπλοκάρει με τη στάση του τις επιλογές προσώπων, αναφερόμενος σε όσα του διαμήνυσε ο γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης, ότι δεν δέχονται να βρεθεί οποιαδήποτε λύση κατά τη διάρκεια των θερινών τμημάτων

Το «αδιέξοδο» που παρατηρείται στην επιλογή νέων μελών των ανεξάρτητων αρχών, καθώς τα κόμματα δεν συμφωνούν στα πρόσωπα που θα τις στελεχώσουν, προκάλεσαν έντονη αντιπαράθεση στη Bουλή με αφορμή την συζήτηση της τροπολογίας για την παράταση για ένα 6μηνο της θητείας των υφιστάμενων μελών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ οτι μπλοκάρει με τη στάση του τις επιλογές προσώπων, αναφερόμενος σε όσα του διαμήνυσε ο γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης, οτι δεν δέχονται να βρεθεί οποιαδήποτε λύση κατά τη διάρκεια των θερινών τμημάτων.

Απηύθυνε, μάλιστα, έκκληση προς όλα τα κόμματα να διερευνήσουν το ζήτημα ώστε να βρεθεί λύση και προειδοποίησε ότι αν αυτο δεν γίνει, στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος υπάρχει κίνδυνος να αλλάξει η σχετική συνταγματική διάταξη που προβλέπει την αυξημένη πλειοψηφία των 4/5 της διάσκεψης των Προέδρων για τον ορισμό των μελών των ανεξάρτητων αρχών και η νέα διάταξη να προβλέπει μειωμένη πλειοψηφία, κάτι που θα είναι -όπως είπε- πλήγμα για τη δημοκρατία.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αντέκρουσε την επιχειρηματολογία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μίλησε για παραλήρημα, αφήνοντας να εννοηθεί οτι η συγκυβέρνηση είναι αυτή που έχει το πρόβλημα. Φωτογράφισε έτσι, τις ενστάσεις του Απόστολου Κακλαμάνη για τον ορισμό στη θέση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης του πρώην εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Υποστήριξε δε, οτι ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της ταχύτερης λύσης ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι.

By