Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σχολείο για χαρισματικά παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Με τη χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

xarismatika paidia1Σχολείο για χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά θα δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη με τη χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Την δημιουργία του σχολείου ανακοίνωσε το ίδρυμα, το οποίο ανέλαβε την τριετή χρηματοδότηση του και θα προσφέρει, όπως αναφέρθηκε σε εκδήλωση του Αμερικανού πρεσβευτή χθες, «πανεπιστημιακού επιπέδου μόρφωση σε χαρισματικούς μαθητές όλων των κοινωνικών τάξεων».

Το κέντρο θα έχει έδρα στο κολέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins θα παραχωρεί υποτροφίες σε μαθητές ηλικίας από 5 ως 18 ετών.

Ο πρόεδρος του Ανατόλια Παναγιώτης Βλάχος ανέφερε: «Δημιουργήσαμε ήδη την πρώτη ομάδα στην οποία συμμετέχουν μαθητές από διάφορα σχολεία της Ελλάδας, οι οποίοι δεν είναι κατ’ ανάγκη οι καλύτεροι μαθητές στην τάξης τους».

Η επιλογή γίνεται μέσα από αυστηροποιημένο τεστ που περιλαμβάνει συνέντευξη και γλωσσικές εξετάσεις, σε μια διαδικασία που θυμίζει IQ test.   Το σχολείο θα λειτουργήσει πιλοτικά φέτος και κανονικά το ερχόμενο καλοκαίρι.   Τα παιδιά θα λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.   Υπολογίζεται ότι 5% από τους Έλληνες μαθητές με κλίση στο θέατρο, στις ανθρωπιστικές επιστήμες, στα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στα καλοκαιρινά προγράμματα που θα διαρκέσουν 3 εβδομάδες. «Τα παιδιά υπάρχουν και είναι στα σχολεία. Το σημαντικό είναι να μάθουν το πρόγραμμα» είπε ο κ. Βλάχος.

By