Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σχολιάζοντας, μετά το χτυποκάρδι…

Τώρα που η ώρα πέρασε, μαζί και τα χτυποκάρδια του ματς, πάμε να σκεφτούμε λίγο, να θυμηθούμε μάλλον…

thumbnail (4)

Τι λέγαμε τόσο καιρό; Πως, δύσκολα θα μας βάλουν γκολ –όσο και δύσκολα θα τους βάζαμε. Αλλά, θα τους βάζαμε ένα, έστω, και θα… καθαρίζαμε το ματς. Αυτό δεν πιστεύαμε όλοι;

Να όμως που, στο χορτάρι, η αλήθεια καταγράφηκε ακριβώς αντίθετα. Εμείς δεν τους βάλαμε ούτε ένα, ενώ εκείνοι μας έριξαν τρία! Σοκ, αναμφισβήτητα. Για μια ομάδα με προοπτικές, που έχει δημιουργήσει μάλιστα και μια ιδιαίτερη «σχολή» (πώς να μάθετε να αμύνεστε…).

Η Εθνική ομάδα, για να είμαστε ειλικρινείς –όπως ο Σάντος- απογοήτευσε. Δε πα να λένε οι παίκτες μας ότι θέλουν…  Η Εθνική Ελλάδας ήταν ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ.

Τι κι αν έκανε κάποιες ευκαιρίες, τι κι αν είχε την υπεροχή –στα χαρτιά- αυτή η Εθνική της πρεμιέρας του Μουντιάλ ήταν… μέτρια έως κακή.

Η εικόνα που έβγαλε βρε παιδί μου, ακόμη και στη συνέχεια, μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, δεν άρεσε. Καθόλου!  Και ξέρετε γιατί; Γιατί μας έχει συνηθίσει σε καλύτερα πράγματα.

Δεν στέκομαι στα μπαράζ με τη Ρουμανία όπου η Ελλάδα πραγματικά γοήτευσε. Δεν στέκομαι σε άλλα, σημαντικά ματς. Αλλά, κάτι καλύτερο βρε αδερφέ, σε Μουντιάλ είσαι!

Η Κολομβία, λένε πολλοί,  δεν μας στρίμωξε. Δεν μας πίεσε. Και ότι απλά, ο Χοσέ Πέκερμαν είχε το κοκαλάκι της νυκτερίδας.

Αμ δε!

Και μας στρίμωξαν οι κολομβιανοί και υπήρχαν περιπτώσεις που έκαναν… πάρτι στην αστεία –σε μεγάλα διαστήματα- ελληνική άμυνα.

(Αλήθεια, τι… σκέφτονταν ο Μανωλάς με τον Χολέβα σε κάποιες φάσεις; Που είχαν το μυαλό τους;).

Ο Σάντος έριξε στη μάχη τον Φετφατζίδη –που έχει θέση στην ενδεκάδα- έσπασε το κεφάλι του αναζητώντας τρόπους να διασπάσει την κολομβιανή άμυνα αλλά, δεν…

Η ήττα δεν χρεώνεται στον Πορτογάλο αλλά στους παίκτες του που έδειξαν να μην μπορούν. Πολλοί, ήταν εκτός αγώνα. Κακώς, κάκιστα. Κι έφτασαν έτσι σε μια ήττα βαριά από την  Κολομβία που υπερεκτιμήθηκε.

Για να λέμε και τα καλά πάντως, πράγματι και η ελληνική ομάδα είχε τις φάσεις της, ενώ έβγαλε και ένα καλό παιχνίδι κατά διαστήματα.  Δεν μπόρεσε όμως να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της με αποκορύφωμα εκείνη του (βελι)Γκέκα που δεν βρήκε δίκτυα αλλά… δοκάρι σε κενή εστία. Αν το γκολ έμπαινε, μπορεί να μιλάγαμε διαφορετικά…

Οι αλλαγές του Σάντος τελικά δεν βοήθησαν. Το δυσβάσταχτο 3-0 τον εκθέτει όπως και την ομάδα του αλλά, αυτό που μετράει είναι να δούμε μπροστά. Εντάξει, ξεφτιλιστήκαμε χωρίς… λόγο, βγάλαμε τα μάτια μας με απίστευτα ηλίθιο τρόπο αλλά, μην τα βάψουμε μαύρα. Μια νίκη με την Ιαπωνία αλλάζει τα πάντα…

Βαγγέλης Μελέκογλου

 

By