Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σωτηρία για το Ωνάσειο αποφάσισαν Γεωργιάδης-Σταϊκούρας

Με κοινή υπουργική απόφαση θα δοθούν 7 εκατ. ευρώ

onaseioΤην σωτηρία του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με την επιχορήγηση 7 εκατ.  αποφάσισαν με κοινή υπουργική απόφαση οι υπουργοί Α.Γεωργιάδης και Χ.Σταϊκουρας, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών και άλλα μέτρα που θα βοηθήσουν, ώστε όχι απλώς να μην κλείσει, αλλά και να μην αντιμετωπίζει και προβλήματα ρευστότητας, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση.

Στην έκτακτη συνάντηση, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, παρευρέθηκαν στελέχη του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στο Ωνάσειο περί τα 36 εκατ. ευρώ για νοσήλια ασφαλισμένων του μόνο για το τελευταίο έτος. Σε περίπου 12 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό της ετήσιας επιχορήγησης που λαμβάνει το Ωνάσειο από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας και το οποίο εφέτος έχει «κολλήσει» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές του υπουργείου.

Ο Υπουργός υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στα «ΝΕΑ»: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφήσουμε το Ωνάσειο να κλείσει» εξηγώντας παράλληλα ότι ποτέ δεν τέθηκε θέμα λουκέτου για το μοναδικό καρδιοχειρουργικό κέντρο που υπάρχει στη χώρα μας.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By